[80 b4 2.3 98KW] nie chodzi na benzynie.. tylko na LPG
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Kolego pomyśl logicznie. Dając masę na wtrysk rozruchowy powodujesz jego ciągłe otwarcie i tym samym wtrysk niewielkiej ilości paliwa w kolektor ssący. Dawka ta pozwala na uruchomienie silnika ale po dodaniu gazu jest już za mała i dlatego silnik się dusi. Koledzy dobrze podpowiadają to że pompka podaje paliwo to nie znaczy że jet ono pod odpowiednim ciśnieniem. Nie znam dokładnej wartości coś koło 6 Bar. Sprawdzić trzeba czy w ogóle podaje paliwo na wtryski główne. (padnięta pompka, zatkany filtr paliwa, zatarty rozdzielacz)
muszę sie podłączyć, Utknąłem w miejscu gdzie musze sobie sam poradzić.Auto przestało całkiem opdpalać. Pmpka paliwo podaje, ale wtrysk rozruchowy sie nie otwiera bo świece suche. jak podniosa tależ ręcznie to podaje paliwo na wtryski główne.
Jak go odpalić?? Zakładając że wtryskiwacz rozruchowy jest sp[rawny, co musze gdzie podłączyć, żeby go otworzyć?Jaśli naytomiast ten jest walnięty to jak inaczej mogę auto odpalić?? Niestety, skończył mi sie gaz i zostało mi tylko paliwo.
To jest naprawdę awaryjna i pilna sprawa, więc jeśli ktoś wie to prosze o pomoc.
Silnik NG of course
Z góry dzięki.
Jak go odpalić?? Zakładając że wtryskiwacz rozruchowy jest sp[rawny, co musze gdzie podłączyć, żeby go otworzyć?Jaśli naytomiast ten jest walnięty to jak inaczej mogę auto odpalić?? Niestety, skończył mi sie gaz i zostało mi tylko paliwo.
To jest naprawdę awaryjna i pilna sprawa, więc jeśli ktoś wie to prosze o pomoc.
Silnik NG of course
Z góry dzięki.
-
- Forum Audi 80
Zobacz czy pojawia się na jego jednym styku plus po włączeniu stacyjki. Jeśli nie będzie to może przyczyna jego niedziałania.subratri pisze:Zakładając że wtryskiwacz rozruchowy jest sp[rawny, co musze gdzie podłączyć, żeby go otworzyć?
Jeśli będziesz miał plus to aby zaczął szczać paliwem trzeba podłączyć do drugiego styku masę.
Nawet bez wtryskiwacza rozruchowego powinien jakoś odpalić przy obecnych temperaturach.subratri pisze:Pmpka paliwo podaje, ale wtrysk rozruchowy sie nie otwiera bo świece suche.
no powinien, ale nie odpala. W każdym razie przy opuszczonym talezu paliwo z rozdzielacza idzi etylk na rozruchowy, natomiast na wtreyski główne dopiero jak podniosę tależ ręcznie przed przekręceniem zapłonu. N o ok, a jesli nie mam plusa na rozruchowym to gdzie szukać przyczyny? Do stacji z gazem mam jakieś 15 km i musi tam dojechać.
-
- Forum Audi 80
ok, po wstepnych testach, prąd na wtryskiwacz idzie, wtryskiwacz podpięty pod mase sie otwiera i jest drozny, paliwo do wtryskiwacza dochodzi, a ten nie daje paliwa na start. rozumiem ze czujnik temp jest odpowiedzialny za rozruch tak??no ale utknąłem w
"lesie" z kilkoma podstawowymi narzędziami. Zwarcie i przerwa zamiast czujnika temp nie pomaga. Niestety nie mam miernika moje drugie auto jest 80 km stąd a jestem w domku ktory nie ma adresu i nikt po mnie nie przyjedzie bo nie trafi auto muszę uruchomic najpóźniej do jutra rana. HELP! :cry:
[ Dodano: 2011-11-06, 16:55 ]
Panowie zadnych pomyslow jak to uruchomic?? Jak daję wtryskiwacz na krótko to mi go zalewa i tez nie pali. Naprawde potrzebuje helpa na gwalt
"lesie" z kilkoma podstawowymi narzędziami. Zwarcie i przerwa zamiast czujnika temp nie pomaga. Niestety nie mam miernika moje drugie auto jest 80 km stąd a jestem w domku ktory nie ma adresu i nikt po mnie nie przyjedzie bo nie trafi auto muszę uruchomic najpóźniej do jutra rana. HELP! :cry:
[ Dodano: 2011-11-06, 16:55 ]
Panowie zadnych pomyslow jak to uruchomic?? Jak daję wtryskiwacz na krótko to mi go zalewa i tez nie pali. Naprawde potrzebuje helpa na gwalt