Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi 80 B4 ABK Quattro] zawieszenie

Awatar użytkownika
krisss
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: krisss » 15 wrz 2011, 15:31

w starych tulejach cały wewnętrzny sworzeń jest stalowy. I jeśli złożyłbym to tak jak na pierwszej fotce (powyżej) to odrazu zgiąłbym wahacz skęcając śrubę. Konieczne było dorobienie dystansów każdy po 13 mm. Dodatkowo od zewnątrz każdej polibuszy musiałem dołożyć podkładkę fi 45 aby nie wysuwała się z ucha wahacza podczas pracy. Aha i ostatecznie te nowe tuleje wcisnąłem od zewnątrz (tak jak były stare włożone, a nie tak jak mówi etka) Przymierzałem je od środka i jeszcze większa porażka wychodzi niż od zewnątrz...ogólnie jak za 150 zł za stronę to mogli by się panowie z Olkusza bardziej postarać, bo ktoś mniej obeznany w mechanice może sobie bałaganu narobić próbojąc zamontować to w swoim quattro - nie są to części "plug&play"

Poniżej fotka efektu końcowego...

Obrazek

Awatar użytkownika
Miczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Miczek » 21 paź 2011, 15:35

Witam. Podłącze się do tematu gdyż chce wraz z kolegą wymienić tuleje dolnego wahacza no i tu pojawia się problem bo chcąc wyciągnać wahacz potrzeba jakoś odkręcić te przewody hamulcowe. Podpowie ktoś jak się za to zabrać i w ktorym miejscu nalepiej odłączyć te przewody?

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl