[b4 1z] brak polaczenia vag cyka przekaznik
[b4 1z] brak polaczenia vag cyka przekaznik
[b4 1z 95r] [pierburg] witam. Posiadam kabel vag od viakena razem z przejsciowka do obd1 .wczesniej kabel podlaczalem do golf4 i wszystko sie dalo zrobic. Tu podlaczam do mojego avanta i brak komunikacji.az dziwne bo na pierburgu powinno sie polaczyc bez problemu. Sprawdzilem jest napiecie na czarnej wtyczce ale na bialej brak,nawet ohm brak.sprawdzalem bezpieczniki i wszystkie sa i wszystkie sprawne. Dziwi mnie jeszcze ze deltaskanem jak dalem polacz to pykal przekaznik 219 pod nogami. Ktory bezpiecznik jest od bialej wtyczki? Lub jak sie inaczej polaczyc? Co sprawdzic? Musze sie polaczyc bo chce poprawic pare rzeczy a tu sie nie da.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2011, 11:08 przez VW_parts, łącznie zmieniany 2 razy.
przez delta skan i vag com 3.22
[ Dodano: 2011-10-23, 17:31 ]
ale dziwne ze nie ma napiecia na bialej wtyczce .moze zle mierze? Ale nawet ohmo mierzem sprawdzane i tez pokazuje 0. Chyba ze miernik se w kulki leci. Przez delta skan. Jak sie probuje polaczyc to wlasnie pyka ten przekaznik ale sie nie laczy.blagam pomozcie.
[ Dodano: 2011-10-23, 17:31 ]
ale dziwne ze nie ma napiecia na bialej wtyczce .moze zle mierze? Ale nawet ohmo mierzem sprawdzane i tez pokazuje 0. Chyba ze miernik se w kulki leci. Przez delta skan. Jak sie probuje polaczyc to wlasnie pyka ten przekaznik ale sie nie laczy.blagam pomozcie.
Tak jak w startbaud stoi 0speckom pisze:az dziwne bo na pierburgu powinno sie polaczyc bez problemu.
Najwidoczniej masz coś z kabelkami, może już tam ktoś mądry łapki wpychał lub ze starości już podziękowały (w co wątpię)
Obawiam się że bez wsadzenia głowy pod skrzynkę bezpieczników się nie obejdzie.
Czarna daje napięcie na kabelki, białą masz do komunikacjispeckom pisze:Sprawdzilem jest napiecie na czarnej wtyczce
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Taaa...podłącz sobie linię "K" bezpośrednio z 61 pinu kompa ...miałem niedawno przypadek że bezmózgi "fahowiec "wsadził łapy do białego gniazda lini "K" i podłączył oba piny pod masę :roll: po czym, debil jeden ,oświadczył włascicielowi auta że " nie można sie z komputerem połączyć "...axell pisze:speckom napisał/a:
Sprawdzilem jest napiecie na czarnej wtyczce
Czarna daje napięcie na kabelki, białą masz do komunikacji
Ostatnio zmieniony 23 paź 2011, 22:11 przez MUNIOR, łącznie zmieniany 1 raz.
240 to tylko w starych sterownikach, w B4 na przepływce bosch, w tym ma być 0 i nic innegojetta1911 pisze:najlepszy do takiego typu jest vag com 311.2-n ale jeśli już masz taki to wejdź w ustawienia i w polu Start Baud wpisz 240.
jak nie umiał naprawić a chciał kasę za "starania" to musiał coś zrobić, też znam takie przypadkiMUNIOR pisze:...miałem niedawno przypadek że bezmózgi "fahowiec "wsadził łapy do białego gniazda lini "K" i podłączył oba piny pod masę :roll: po czym, debil jeden ,oświadczył włascicielowi auta że " nie można sie z komputerem połączyć "...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Toć napisałem ,nie podłaczyć pod ''K'' tylko <ok>speckom pisze:a jak to zrobic? Tzn podlaczyc pod k? Gdzie to jest?
MUNIOR pisze: bezpośrednio z 61 pinu kompa
czyli w sumie pod ''k'' tyle że u żródła
[ Dodano: 2011-10-23, 22:07 ]
Immo tak "wyłączał " i tak wyłączył że dalej raz odpalał raz nie ...przy okazji fizycznie odciął możliwość komunikacji z kompem , i co wprawiło mnie już w totalne osłupienie ,wziął za tą "naprawę " 200zł :shock: nie dość że nic nie naprawił ,bo immo "siedziało sobie w kompie "w najlepsze ,to jeszcze zepsuł za 200 zeta :roll: normalnie szok, że ta ziemia nosi takich tępych ćwoków...UKI_XX pisze:jak nie umiał naprawić a chciał kasę za "starania" to musiał coś zrobić,
-
- Forum Audi 80