[2.3 NG] czujnik temperatury cieczy chłodzącej
[2.3 NG] czujnik temperatury cieczy chłodzącej
Czy może ktoś sprawdzić nr czujnika temperatury cieczy chłodzącej (tego z dołu) 3 piny ustawione równolegle ... (a nie tak :.)
- karolas123
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- karolas123
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
na jednym z wezow wodnych, od dolu bodajze, po kolorach kabli go namierzysz jeden z nich jest niebiesko-zolty
, zalezy czy masz klime, bez klimy jest trzy stykowy, z klima czterostykowy, sam czujnik wyglada tak http://allegro.pl/czujnik-temperatury-c ... 76546.html
, zalezy czy masz klime, bez klimy jest trzy stykowy, z klima czterostykowy, sam czujnik wyglada tak http://allegro.pl/czujnik-temperatury-c ... 76546.html
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
u mnie są dwa czujniki
tak jak na tym rysunku:
w tej trzeciej opcji.
Od góry czujnik oznaczony nr 19 (nr na czujniku 034 906 161).
Za co on odpowiada? Bo mam problem z odpałem auta po dłuższym postoju (na zimnym).
Podmieniłem czujnik z innego NG (był taki sam czyli wg 3 opcji z rysunku). Nie zauważyłem jakiejś łaaaał poprawy.
Ale uwaga. Zarówno przed zmianą jak i po zmianie jak już mi autko odpali po kliku(lub kilkunasto ) sekundowym kręceniu zgaszę go od razu i już drugi rozruch (czyli nadal na zimnym) już jest prawie że normalny.
Moje auto i auto dawcy z klimą (u mnie klimatronik).
Ten od dołu czujnik za co odpowiada bo niezbyt miałem jak się do niego dostać (niewygodne podejście). Na nim jest jakby taka duża plastikowa osłonka. Na tym od góry (2 pinowy) miałem tylko taki kapturek z klamerką.
A może problem nie leży w czujniku tylko w paliwie (pompka paliwa)??
Auto na benzynie jedzie normalnie. Nie widać jakiejś wady.
tak jak na tym rysunku:
w tej trzeciej opcji.
Od góry czujnik oznaczony nr 19 (nr na czujniku 034 906 161).
Za co on odpowiada? Bo mam problem z odpałem auta po dłuższym postoju (na zimnym).
Podmieniłem czujnik z innego NG (był taki sam czyli wg 3 opcji z rysunku). Nie zauważyłem jakiejś łaaaał poprawy.
Ale uwaga. Zarówno przed zmianą jak i po zmianie jak już mi autko odpali po kliku(lub kilkunasto ) sekundowym kręceniu zgaszę go od razu i już drugi rozruch (czyli nadal na zimnym) już jest prawie że normalny.
Moje auto i auto dawcy z klimą (u mnie klimatronik).
Ten od dołu czujnik za co odpowiada bo niezbyt miałem jak się do niego dostać (niewygodne podejście). Na nim jest jakby taka duża plastikowa osłonka. Na tym od góry (2 pinowy) miałem tylko taki kapturek z klamerką.
A może problem nie leży w czujniku tylko w paliwie (pompka paliwa)??
Auto na benzynie jedzie normalnie. Nie widać jakiejś wady.
eSPe, mam też problemy z odpalaniem na zimnym, prawdopodobnie zła dawka paliwa, spowodowana złą informacją o warunkach przez czujnik temperatury 2-pinowy.
jak możesz to wklej lub podeślij na PW , strone z etki z AAH tym czujnikiem i jego numerem, jak wymienie powiem czy jest lepiej
PS: może ktoś doradzi jakiej firmy mam go kupić
[ Dodano: 2011-11-13, 22:47 ]
znalazłem info gdzie wysyła sygnał ten 3,4-pin:
jak możesz to wklej lub podeślij na PW , strone z etki z AAH tym czujnikiem i jego numerem, jak wymienie powiem czy jest lepiej
PS: może ktoś doradzi jakiej firmy mam go kupić
[ Dodano: 2011-11-13, 22:47 ]
znalazłem info gdzie wysyła sygnał ten 3,4-pin:
klepa pisze:(...) 3pinowy (...).1pin od wskaznika temp 2 od ssani i 3masa w cztero pinowym sa 2masy.
-myślałem faktycznie że mówisz o AAHeSPe pisze:Rychu82, ja miałem problem z odpalaniem wcześniej w silniku NG.
Teraz mam AAH i śmiga jak ta lala.
A w NG winny był nie czujnik tylko wtrysk rozruchowy nie dostawał prądu. Coś poruszałem w skrzynce bezpieczników i jak ręką odjął.
A ten czujnik znaleźć ci w ETCE? 2 pinowy czy 3 pinowy?
-potrzebuję ten 2-pinowy. Na zdjęciu z etki nie będzie obu?
z góry dzięki
PS: tytlko się cieszyć że jeździ Ci jak ta lal, ciężko mi narzekać na AAH, nawet małe usterki są rekompensowane ogólnym wrażeniem z jazdy <czapa>