Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 2.3 NG] Biały Proszek Na Kablach WN

Wszystko co tyczy się silników rzędowych pięciocylindrowych.
ODPOWIEDZ
Karto
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 2.3 NG] Biały Proszek Na Kablach WN

Post autor: Karto » 13 paź 2011, 19:15

Witam serdecznie, mam problem z kablami WN i chciałbym się dowiedzieć, co mogło być przyczyną.

Kable: RC-AD216 zamówiłem z e-ngk.pl rok temu, razem ze świecami: BPR5EKU.

Na początku wszystko śmigało elegancko ale jakiś miesiąc temu zauważyłem, że na styku świec z kablami WN (na "wajchach"? od wewnętrznej strony, przylegającej do świec) znajduje się biały proszek, jakby talk. Obecnie kable wyglądają na mocno zużyte, metal w miejscu styku ze świecami (wewnątrz) wydaje się przytopiony.

Kable na pewno będę zmieniać ale co mogło być powodem tak szybkiego zużycia? Niewłaściwie dobrany komplet kable/świece, słabe "trzymanie się" kabli na świecach (wydają się lekko luźne)?

Z góry dziękuję za wszelkie rady, mam nadzieję że tym razem wymianę przeprowadzę bardziej fachowo;) Pozdrawiam!

ps. Auto jeźdzone tylko na benzynie.

Awatar użytkownika
papaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: papaj » 16 paź 2011, 21:18

witam kolego, pewnie kable juz dokonały zywota, lub nastapi to za nie dłuo, ja kupilem kable beru za prawie 300 pln a i po roku sie okazało ze pali na 3 gary i wina były kable i jak mam auto 3 lata to co roku to samo, jak cos to mam kable nowki na sprzedaz bo kupilem dwa komplety na pw wiecej info

maciek1006
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maciek1006 » 16 paź 2011, 21:51

a co moze byc u mnie jezeli całe kable swieca sie i widac jak przez nie płynie prad , wczesniej byly kable seneth a teraz sa swiece i kable ngk

Karto
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Karto » 24 paź 2011, 20:26

Ja tylko napiszę, że nie zauważyłem, że na świecach (miejsce styku z kablami) były nakrętki (ochronne?) przez łączenie świeca-kabel nie było sztywne. Odkręciłem nakrętki i teraz kable (nowe) trzymają się dużo lepiej niż poprzednio.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki pięciocylindrowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl