[b4 2.0 ACE] Modyfikacje - nowy silnik do Competition
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
chmiel25 Dzięki na pewno zkorzystam z twojej pomocy.
Nie ACE żyje ma sie nawet dobrze, ale bardzo mi sie podoba praca 1.8 T kolega ma w A3.
Mabrothrax To co szukać jakieś uszkodzone A4 B5 z silnikiem? czy w kwocie 4-5tyś znajdę hmmm chyba nie bardzo. A kupic nawet uszkodzony za 8tyś wyjąć silnik i sprzedać na części wydaje mi się że nie wyjde na tym zbyt dobrze.
Nie ACE żyje ma sie nawet dobrze, ale bardzo mi sie podoba praca 1.8 T kolega ma w A3.
Mabrothrax To co szukać jakieś uszkodzone A4 B5 z silnikiem? czy w kwocie 4-5tyś znajdę hmmm chyba nie bardzo. A kupic nawet uszkodzony za 8tyś wyjąć silnik i sprzedać na części wydaje mi się że nie wyjde na tym zbyt dobrze.
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Obstawiam, że mocowanie silnika będzie identyczne jak w AEB.Zapozyczone z forum passata:
"W/G Etki blok( wał korbowy, korbowód z tłokami ) jest taki sam w APU/AEB ,a głowice są inne ( wałki rozrządu ,zawory,napinacz łańcucha wałka rozrządu,łańcuch- jednakowe) koło zamachowe AEB/APU do nr nadw. 3B-Y-200 000 jest identyczne,kolektor ssący,turbina, przepustnica i przepływomierz w obu silnikach jest inny. Kolektor wydechowy jest taki sam.
AEB ma szersze kanały dolotowe, przez co ten silniczek się lepiej dłubie na bardzo duże moce. Zakładam, że w APU/AWT/AWM zmniejszyli przekrój kanałów dolotowych żeby precyzyjniej sterować mieszanką paliwa (lub cholera wie co innego) - w każdym razie prócz mniejszych kanałów w głowicy, nowsze silniczki mają MAP sensor i zupełnie inne sterowanie..."
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt: