to najpierw zdejmij szkło i go przeczyść np wodą z płynem do garów i przecieraj np watą by nie uszkodzić.reflektor jest szczelny ale z zewnątrz a od strony silnika już nie jest.a ten czarny osad to tez miałem.wygląda zupełnie jak by było przydymione ale to tez da się spokojnie zmyć.Patrique pisze:No właśnie patrząc przez szkło widzę taki czarno-żółty osad, zupełnie tak jakby złuszczył się odbłyśnik. No ale skąd byłoby tam tyle takiego syfu? Przecież reflektor jest w miarę szczelny.
[all] Światła mijania na przekaźnikach
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
nie wiem czy ktoś z Was czyścił odbłyśniki ale ja czyściłem i nie używałem do tego nic oprócz bardzo miękkich chusteczek higienicznych - pochuchać i chusteczką delikatnie - i tak kawałek po kawałku. do tego jeśli to nic nie daje, to widać odbłyśnik się nadaje do regeneracji a nie do czyszczenia. ja u siebie wymieniłem odbłyśnik na inny używany (tylko w lepszym stanie). stary odbłyśnik był przypalony nad żarówką i lampa świeciła kiepsko. kupiłem odbłyśnik w dobrym stanie, wyczyściłem go tak, jak napisałem wyżej i zamontowałem w lampie. do tego wymyłem porządnie mikrofibrą szkło reflektora w ciepłej wodzie z płynem do naczyń - oczywiście wcześniej je wymoczyłem w tej wodzie z 10 minut. w tych kanalikach od wewnętrznej strony (szkła) był niezły brud. potem dokładnie wytarłem do szkło sucha i wysuszyłem suszarką do włosów :mrgreen:
różnica w świeceniu na najzwyklejszej żarówce Osram Bilux za 9 zł kolosalna.
różnica w świeceniu na najzwyklejszej żarówce Osram Bilux za 9 zł kolosalna.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- hackthemilk
- Forum Audi 80
możesz opisać firmę i gdzie dokonałeś zakupu? i jak się to tej pory sprawdza?monkahead pisze:klosze przednich reflektorów na nowe zamienniki, po 17PLN sztuka
a tak na marginesie kiedyś kupiłem całą prawą lampę firmy DJAUTO i nie polecam ramka się wygięła po tygodniu porażka - wróciłem do ori połamano- klejonej.