[Audi 80 B3] białe b3 od Taktownie
a orientujecie sie w jaki sposób można spolerować szkło ryflowane na gładko? Robił mi to kiedyś taki koleś ale już się tym nie zajmuje i myślałem żeby ogarnąć to samemu. Chciałbym zrobić takie "oko" w szkiełku pod soczewkę, na pewno wiem że do samej polerki trzeba użyć tlenku ceru i filc na krążku i szkło sie wypoleruje, ale czym szlifować szkło żeby było gładkie? Próbowałem kątówką to szkło się szybko grzało i pękało więc lipa.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
dupa, żaden zakład nie da Ci certyfikatu na taka przerobke, homologacja to potezna kasa, tak samo jak wkladasz xenon do zwyklej lampy czy nawet soczewkowej na h1 czy h2 to nie jest już to zgodne z prawem bo lampa nie ma homologacji na xenon. Pełno tak ludzi jeździ i się jakoś o tym dużo nie gada, ja już miałem tak lampy zrobione to absolutnie nikt nie powiedzial że to jest samoróba, kazdy myslal ze to takie inne "aniołki" a nawet przy jednej kontroli policjant podszedl do auta popatrzyl na lampe poprosil o dowod, spisal mnie i puścił dalej nawet nic nie powiedział a ewidetnie zatrzymal mnie bo mialem mocno niebieska barwe, pewnie myslal ze lampy sa seryjne a tu bach siedzi soczewka i szkło spolerowane, co prawda homologacja widnieje na h4 ale jakoś się udało. Dopiero jak sie przyczepili konkretnie to mi zaczeli opowiadac ze samopoziomowanie, że homologacja, że spryski i że d2s żarnik i ori przetwornice a nie hid z allegro.
Ogólnie najlepiej to nic nie przerabiac i jeździć serią <ok>
A żarniki już zamowiłem 4300k mam nadzieje ze spełnia moje oczekiwania a jak nie no to kupie inne
Ogólnie najlepiej to nic nie przerabiac i jeździć serią <ok>
A żarniki już zamowiłem 4300k mam nadzieje ze spełnia moje oczekiwania a jak nie no to kupie inne
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
4300K wygląda lipnie, ale przy żarówkach to i tak wypas
6000K daje o wiele lepszy efekt, naprawde super widoczność jest
Jeśli faktycznie profesjonalna firma która zajmuje sie przerabianiem reflektorów na soczewke i xenon nie wystawia certyfikatów, to dam sobie spokój z tym.
Póki co mam xenon w długich dodatkowych i do tego nie przyczepią się, bo długich używa się tylko gdy jest pusto, no i mam xenon w przeciwmgielnych, a to są akurat reflektory soczewkowe i przy prawidłowym ustawieniu nie ma oślepiania bez względu na to czy siedzi tam halogen, czy siedzi tam xenon Porównywałem plamę światła jaką daje soczewkowy reflektor przeciwmgielny z zamontowanym Xenonem H3 z plamą światła jaką daje taki sam reflektor z halogenem i nie ma żadnej różnicy, jest idealne odcięcie i nie ma żadnego oślepiania <ok>
Jednak z racji tego jakie mamy w naszym kraju głupie przepisy przeciwmgielne z xenonem też będe używać tylko na pustej drodze
6000K daje o wiele lepszy efekt, naprawde super widoczność jest
Jeśli faktycznie profesjonalna firma która zajmuje sie przerabianiem reflektorów na soczewke i xenon nie wystawia certyfikatów, to dam sobie spokój z tym.
Póki co mam xenon w długich dodatkowych i do tego nie przyczepią się, bo długich używa się tylko gdy jest pusto, no i mam xenon w przeciwmgielnych, a to są akurat reflektory soczewkowe i przy prawidłowym ustawieniu nie ma oślepiania bez względu na to czy siedzi tam halogen, czy siedzi tam xenon Porównywałem plamę światła jaką daje soczewkowy reflektor przeciwmgielny z zamontowanym Xenonem H3 z plamą światła jaką daje taki sam reflektor z halogenem i nie ma żadnej różnicy, jest idealne odcięcie i nie ma żadnego oślepiania <ok>
Jednak z racji tego jakie mamy w naszym kraju głupie przepisy przeciwmgielne z xenonem też będe używać tylko na pustej drodze
No i wybrałem 4300 K, lampki złożyłem na szybkiego bo jadę w trasę i chciałem przetestować, nie zdążyłem ustawić na stacji diagnostycznej, ale nie oślepiają wiec jest ok. Teraz muszę znowu popasować wszystko i zmienić kierunki ale nie wiem na jakie.
, , , , ,
, , , , ,
Ostatnio zmieniony 10 mar 2013, 17:51 przez taktownie, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2013, 17:42 przez taktownie, łącznie zmieniany 1 raz.