Witam!
Mam pytanie czy zaciski hamulcowe tył od audi 80 B4 quattro będą pasowały do mojego AVANTA z ABSem tył tarcze , bo mam okazje kupić (moje są pozapiekane)
Proszę o poradę
Pozdrawiam i dziękuję z góry
Przemli
[80 B4 1.9TDI 1Z] Zaciski hamulcowe tył
- radek kocio
- Forum Audi 80
Witam! Z tego co Danekpodał (wg etka) są te same. Ja szukając do swojej też chciałem założyć od quattro ale po porównaniu zdjęć ( z allegro) zacisków zacisk od quattro ma w innym miejscu przykręcenie do przewodu elastycznego tzn. quattro ma wejście bardziej od dołu, a zwykła ma wejście od przodu. Jeśli przewód elastyczny nie będzie za krótki to powinny pasowaćWg ETKA zaciski na tył są takie same we wszystkich B4. Inaczej sprawa ma się jeśli chodzi o przód. Tu są różnice w zależności od modelu i numeru nadwozia. Różnice polegają na rodzaju tarczy (zwykła, wentylowana) i jej średnicy (256mm oraz 280mm i 276mm - jedynie w AAH).
Kupiłem zacisk z aukcji: http://allegro.pl/audi-80-b4-quattro-za ... 49996.html. Sprzedający pisał że to zacisk z " AUDI 80 B4 QUATTRO Z 93r ". Zacisk jest identyczny jak w moim audi b4 ABT 93r. Przewód elastyczny przykręca się w tym samym miejscu. Więc albo zaciski są identyczne albo sprzedający się pomylił.
- czester-11
- Forum Audi 80