Witam serdecznie , od niedawna stałem się szczęśliwym posiadaczem B3. Wszystko pięknie ładnie , lecz bardzo niepokoi mnie dziwny dźwięk wydobywający się z przodu samochodu.
Słychać go wtedy gdy hamuje silnikiem . Jak dodam gazu jest wszystko dobrze a gdy tylko puszczę to wydobywa się jakieś chrobotanie czy coś takiego. Bardzo proszę forumowiczów o jakieś rady?
[80 B3 1.6]Dziwny dzwięk z silnika? skrzyni? nie wiem...
[80 B3 1.6]Dziwny dzwięk z silnika? skrzyni? nie wiem...
Ostatnio zmieniony 22 paź 2011, 20:24 przez gustol6, łącznie zmieniany 2 razy.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
czyli wina po stronie przekładni głównej bądź łozysk.gustol6 pisze:Dzieje się tak na każdym biegu. Dodam jeszcze ,że gdy wcisnę pedał sprzęgła dźwięk milknie.
nie zaszkodzi sprawdzić , jak sam to zrobisz to nic nie będzie Cię kosztowaćgustol6 pisze: A może wystarczyło by sprawdzić stan oleju w skrzyni
Raczej mało realne ale zawsze można próbować.gustol6 pisze:Czy jego dolanie ewentualnie by coś pomogło jeśli okazała by się tam susza
Ja osobiście zacząłbym szukać nowej skrzyni.
Nie zostaje mi nic innego jak odwiedzić mechanika , o rezultacie na pewno poinformuje na forum.
[ Dodano: 2011-10-27, 19:34 ]
Miałem już dzisiaj jechać do mechanika , lecz coś mnie naszło na sprawdzenie poziomu oleju w skrzyni. Oczywiście brakowało , wlałem dokładnie 1,2 litra . Zamierzam tak troszkę pojeździć i zobaczymy jaki będzie rezultat . Na chwilę obecną tarcie troszkę ustało , lecz nie do końca. Poczekam może olej musi dotrzeć wszędzie tam gdzie go brakowało.
[ Dodano: 2011-10-27, 19:34 ]
Miałem już dzisiaj jechać do mechanika , lecz coś mnie naszło na sprawdzenie poziomu oleju w skrzyni. Oczywiście brakowało , wlałem dokładnie 1,2 litra . Zamierzam tak troszkę pojeździć i zobaczymy jaki będzie rezultat . Na chwilę obecną tarcie troszkę ustało , lecz nie do końca. Poczekam może olej musi dotrzeć wszędzie tam gdzie go brakowało.