[80 B4 2.0 ABT] Odpowietrzenie ukł. chłodzenia, rośnie płyn
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
ha wymieniłem i jest oki po rozgrzaniu jak ma te równe 90stC i przejechaniu paru km węze daje się ścisnąć nie są twarde i napompowane. raczej dokręcenie nic ci już nie da a pozatym szukając w ksiące jaką siłą dokręcać uszczelke nie pisało nic o dokęcaniu po przejechaniu tego 1500km, a uszczelke wzieła rdza od strony bloku metalowy krążek wkoło cylindra na uszczelce był zżarty.
- davidpolska
- Forum Audi 80
- gawcio12312
- Forum Audi 80
odświeżając stary wątek... problem mój następujący... brak ciepłego powietrza z nawiewów... i teraz tak wszystkie węże są ciepłe (chociaż ten dolny od termostatu jest jakby ciut chłodniejszy ale to chyba normalne), nowa pompa wody, jako tako żadnych widocznych wycieków a powietrze z nawiewów leci zimne ( lekko cieple ale nie wyczuwalne prawie a węże do nagrzewnicy też ciepłe) i teraz sprawa taka gdy odepnę wąż do nagrzewnicy (tzn poluzuje opaskę - bo odpowietrznika to ja tam nigdy nie miałem) ucieka jakby powietrze i potem tak ok 5 km leci cieple powietrze a potem znów zimne czyli tak jakby znów się zapowietrzył. czy może za krótko odpowietrzałem czy nie wiem już sam (objawów walniętej uszczelki wciąż nie mam) a i nagrzewnica wymieniana rok temu
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
no tak z cylindra moze wtlaczac powietrze przez peknieta uszczelke do ukladu chlodzenia i niekoniecznie musza to byc spaliny nawet przy rozruchu moze uciekac cisnienie z cylindra w ten sposob
[ Dodano: 2011-10-31, 16:00 ]
wywala tzn. roznie bąble powietrza wydostajace sie na powierzchnie zbiorniczka, jesli uyszkodzenie jest duze jak male to powstawanie bąbli w ukladzie pewnie podczas pracy silnika masz bardzo twarde przeody od chlodnicy to moze byc oznaka wzrostu cisnienia jak wymienilem w powzyszej usterce
[ Dodano: 2011-10-31, 16:00 ]
wywala tzn. roznie bąble powietrza wydostajace sie na powierzchnie zbiorniczka, jesli uyszkodzenie jest duze jak male to powstawanie bąbli w ukladzie pewnie podczas pracy silnika masz bardzo twarde przeody od chlodnicy to moze byc oznaka wzrostu cisnienia jak wymienilem w powzyszej usterce