Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 PP] Czujnik podgrzewania spalin + czujnik temp.

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Piotr4888
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 PP] Czujnik podgrzewania spalin + czujnik temp.

Post autor: Piotr4888 » 27 paź 2011, 23:24

Witam
Mam pytanie, postanowilem Sobie wymienić czujnik ktory odpowiada za wskazanie temp .na zegarze czujnik nr.2 w ogolnych notach(pierwszy z prawej) ale dostalem zupelnie cos innego, zapakowane w pudeleczko ori. na pudeleczku napis czujnik do temp.licznika, wyjmuje i czujnik wyglada tak jak ten od podgrzewania zimnego silnika...nr 1.drugi z prawej, obydwa czujuniki na krućcu wygladają tak samo roznią sie tylko wtyczka, Ten od licznika posiada wąskie złącza natomiast ten od podgrzewania szerokie i takie wlasnie ma ten czujnik ktory kupilem. Nasuwa Mi sie pytanie? Czy te czujniki to to samo tylko inne złącza? Nie bedzie problemu jak ten czujnik co kupilem wsadze sobie zamiast czujnika nr.1?Spotkaliscie zsie z tym?

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 28 paź 2011, 09:14

Możesz wkręcić czujnik i niech ktoś ci przytrzyma te złącza i będziesz wiedział czy jest to samo tylko jak juz go użyjesz to nie będziesz mógł go zareklamować oczywście na rozgrzanym silniku sprawdz. Jeśli będzie wskazywał to zmienisz tylko końcówki i tyle a według numerów ten czujnik co kupileś ma te same oznaczenie co czujnik który masz wkręcony

Piotr4888
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Piotr4888 » 28 paź 2011, 13:04

Witam, oto oznaczenia czujnika 08E 65* 4112 ITALY jest firmy EPS> Nijak sie to ma do oryginalu...nie wiem co dalej, bor eklamacji juz nie uwzglednia kupilem na zapas rok temu ale pudelka nie otwieralem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl