Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ADA] odcina dopływ prądu podczas jazdy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jacekku
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 ADA] odcina dopływ prądu podczas jazdy

Post autor: jacekku » 25 paź 2011, 20:05

Panowie, jadę autem i nagle coś odcina dopływ prądu auto gaśnie i w tym samym momencie wyłącza się obrotomierz natomiast pozostała elektryka działa. Kiedy przekręcam kluczyk by odpalić to nie słychać pompy paliwa. Auto postoi jakieś 10 minut i jest ok. Do tej pory myślałem że to przekaźnik 208 ale czy to by dotyczyło również jazdy na gazie? Dlaczego jednocześnie wyłącza się obrotomierz? Proszę o pilne rady. :cry:

[ Dodano: 2011-10-31, 15:35 ]
Temat już nieaktualny, usterka naprawiona.

Awatar użytkownika
serizzi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: serizzi » 01 lis 2011, 12:28

Witam.

Jaka była przyczyna? Kostka stacyjki ?

Pozdrawiam.

syriusz1989
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: syriusz1989 » 01 lis 2011, 18:19

Witam Tez tak miałem na autostradzie fuks ze zjazd był. <lol> odczekałem chwile i paliła potem jakis czas chodziła i dalej przerywała. W koncu raz dojechałem na parking i nie mogłem już odpalic. Co sie okazło ze "aparat zapłonowy ma jakies luzy i przebija na czujnik hala" Wymieniłem i wszystko oki.

Awatar użytkownika
jacekku
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jacekku » 01 lis 2011, 19:01

Nic z tych rzeczy. Wcześniej wymieniałem nagrzewnicę i widocznie jak ją wyciągałem to wypiął się jeden kabelek w jednej z kostek, która wchodzi do sterownika ( komputera). Po prostu jak odpalałem auto na razy łączyło na razy nie i cudem wpadłem na to by po odpaleniu auta dotknąć właśnie tej kostki. To był czarno zielony przewód ( przynajmniej w tak jest u mnie w sterowniku hitachi). Syriusz1989 to że nie mogłem odpalić to jedno ale najbardziej mnie dziwiło że gdy gasło auto to momentalnie coś odcinało prąd dla obrotomierza. Na szczęście po problemie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl