witam, szczerze to brak sil do tego silnika, zakupilem nowy wtrysk rozruchowy i dalej nie odpala, jak odkrece przewod paliwa od wtryskiwacza to przy kreceniu leje paliwem.
co najlepsze ze nie mialem wczesniej zadnej wiazki podlaczonej do tego wtryskiwacza na 100% i samochod palił, jakiegos cisnienia nie ma ? .
tak dla picu podczas jak samochod chodzil odpialem wtyczke z regulatora fazy nagrzewania i nie zmienila sie jego praca,moze to? . pomozcie,osoba ktora pomoze czeka cos fajnego
[b3 80 1.9SD] nie odpala na zimnym kjet
a może regulator ciśnienia "coś" niedomaga...
ciśnienie które wytwarza pompa paliwa w ke-jetronic musi być odpowiednio duże..może twoja pompa jest na tyle sprawna że tłoczy paliwo bez obciążenia a na tyle niesprawna że nie pod odpowiednim ciśnieniem.... miałem taki przypadek....wymiana pompy uzdrowiła autko...
manometr rozwiąże sprawę...
aby otwarł się sprawny wtryskiwacz - ok 4,5 bara
a nowa instalacja nawet 5,2 do 6,5 bara
a czy KE nie ma juz kodów błyskowych czasem??
ciśnienie które wytwarza pompa paliwa w ke-jetronic musi być odpowiednio duże..może twoja pompa jest na tyle sprawna że tłoczy paliwo bez obciążenia a na tyle niesprawna że nie pod odpowiednim ciśnieniem.... miałem taki przypadek....wymiana pompy uzdrowiła autko...
manometr rozwiąże sprawę...
aby otwarł się sprawny wtryskiwacz - ok 4,5 bara
a nowa instalacja nawet 5,2 do 6,5 bara
a czy KE nie ma juz kodów błyskowych czasem??
mam kjetronic, pompa paliwa nowa 6bar . manometru nie posiadam,auto oddalem znajomemu do mechanika ktory niby mial juz w rekach te silniki . mnie sie wydaje ze przez wtrysk rozruchowy nie potrafi przepuscic odpowiedniego cisnienia. przy lekko dodatniej temperaturze silnika odpala na dotyk .
[ Dodano: 2011-11-02, 18:12 ]
podobno to jest rozdzielacz, nie daje wystarczajaco duzego cisnienia . mozliwe to ? . nie mam tej wiazki od wtrysku rozruchowego i podobno jak nie ma odpowiedniego cisnienia to tez nie przecisnie paliwa i nie odpali, co myslicie o tym ? . no i co z tym regulatorem fazy nagrzewania?.
[ Dodano: 2011-11-02, 18:12 ]
podobno to jest rozdzielacz, nie daje wystarczajaco duzego cisnienia . mozliwe to ? . nie mam tej wiazki od wtrysku rozruchowego i podobno jak nie ma odpowiedniego cisnienia to tez nie przecisnie paliwa i nie odpali, co myslicie o tym ? . no i co z tym regulatorem fazy nagrzewania?.