[b3] Jak rozebrać dodatkowe zegary?
[b3] Jak rozebrać dodatkowe zegary?
Witam,
Mam pytanie jak rozebrać dodatkowe zegary VDO? Nie chodzi mi o instrukcję jak rozebrać środkowy tunel i wyciągnąć zegary by trzymać je w ręce chodzi mi o to jak je rozebrać, żeby wymienić ich tarcze. Jeżeli temat już był to przepraszam i prosił bym o jakiegoś linka do tematu ponieważ nic podobnego nie znalazłem.
Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam Adrian
Mam pytanie jak rozebrać dodatkowe zegary VDO? Nie chodzi mi o instrukcję jak rozebrać środkowy tunel i wyciągnąć zegary by trzymać je w ręce chodzi mi o to jak je rozebrać, żeby wymienić ich tarcze. Jeżeli temat już był to przepraszam i prosił bym o jakiegoś linka do tematu ponieważ nic podobnego nie znalazłem.
Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam Adrian
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
niestety ciężko będzie. Zegar ma obwódkę metalową razem z szybką wprasowywaną na obudowę całą i bardzo ciężko to zdjąć. Jedynie na siłę, i sporo tej siły potrzeba, a już nie wiesz, czy dasz radę to wcisnąć ponownie, jedynie ścinając/szlifując falc na plastikowej obudowie zegara. to raz. A dwa, same tarcze - musisz wskazówki wyjąć podobnie jak w zegarach głównych, są na wcisk ale bardzo bardzo ciężko schodzą.
Nie wiem, czy nie lepiej kupić drugich i na nich kombinować, bo ja się poddałem...
Nie wiem, czy nie lepiej kupić drugich i na nich kombinować, bo ja się poddałem...