[B3/B4] Naprawa podświetlania zegarów naliczania km VDO
-
- Forum Audi 80
Panowie, mam taki problem, że jak przekładałem obudowę licznika, bo miałem pęknięta szybkę, przy dokręcaniu tej płytki do obudowy dokręciłem jedną śrubkę za mocno i pękła mi ta płytka na 3 cm, wszystko działa oprócz podświetlenia wszystkich zegarów, czy jest sens lutować te ścieżki, czy lepiej kupić całą sprawną płytę? Różnią się od benzyny/Diesla? Ma ktoś ew. sprawną do VDO? Juz nawet myślałem czy jakiegoś innego podświetlenia "niezależnego" do zegarów nie zrezać, ale to chyba nie wyjdzie, bo u nikogo jeszcze nie widziałem:P
-
- Forum Audi 80
Dzisiaj rozebrałem to jeszcze raz i okazało się, że płytka jest pęknięta od strony zewnętrznej, ścieżki są lekko nagięte, ale całe... Byłem u elektryka, powiedział, że przy każdym wyjmowaniu i ponownym montażu licznika trzeba wymienić wszystkie żarówki, wyjąłem wszystkie 6 i 4 na oko były spalone, zamówiłem wszystkie 6 i teraz czekam aż przyjdą... Te 2 które wydawały się ok założyłem i zero świecenia, ani wskazówki się nie świecą, ani żarówki podświetlenia, konsola nawiewów działa, potencjometr też... Przed demontażem licznika wszystkie żarówki pięknie jasno świeciły i zastanawia mnie, czy możliwe, żeby wszystkie odrazu przy montażu się przepaliły? A jeśli tak, to czy podświetlenie wskazówek np. od prędkościomierza ma jakiś związek z żarówkami podświetlenia licznika?
[ Dodano: 2012-07-12, 23:13 ]
Wymiana żarówek załatwiła sprawę...
[ Dodano: 2012-07-12, 23:13 ]
Wymiana żarówek załatwiła sprawę...