Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4,2.0,ABK] nie dziala podswietlenie tablic i zegarow

ODPOWIEDZ
Rufek12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4,2.0,ABK] nie dziala podswietlenie tablic i zegarow

Post autor: Rufek12 » 04 lis 2011, 17:57

Witam was jestem nowy na forum i szczesliwcem 80-tki ; D\
Ale do sedna:
a mianowicie nie dziala mi podswietlenia tablic rejerstracyjnych jak i zegarow klimy,mysle ze to wina bezpiecznika,sprawdzilem klape no i zauwarzylem ze przewod z tylu odchodzacy,ktory opdowiada za podwsietlenia tablic i zeegarow jest zgnieciony i tu sie nasowa problem wywalilo bezpiecznik nie mam jeszcze tylko jednego pozycyjnego swiatła lewego za to prawe jest o co biega.Nie jestto wina raczej potencjometru i upalonej sciezki jak sadzicie,jutro sprawdze bezpiecnzik i jak rozpoznac jak wyglada spalony
Ostatnio zmieniony 04 lis 2011, 19:47 przez Rufek12, łącznie zmieniany 1 raz.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 04 lis 2011, 18:34

Rufek12 pisze:jutro sprawdze bezpiecnzik i jak rozpoznac jak wyglada spalony
Jak sama nazwa wskazuje przepalony bezpiecznik ma przepalony drucik w środku, wyjmij a zobaczysz o co chodzi.

Jak niema oświetlenia zegarów i tablicy rejestracyjnej to będzie raczej wina wspólnych części takich jak wspomniany bezpiecznik albo włącznik zespolony.

Pozycja lewa i prawa też ma osobny bezpiecznik.

I jeszcze jedno
_uwaga

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 04 lis 2011, 18:43

Rufek12 pisze:sprawdzilem klape no i zauwarzylem ze przewod z tylu odchodzacy,ktory opdowiada za podwsietlenia tablic i zeegarow jest zgnieciony
Prawdopodobnie masz w tym miejscu zwarcie i dlatego spalił się bezpiecznik musisz sprawdzić poprawność połączeń w tym miejscu to częsta usterka w audi sam to ostatnio naprawiałem.

Rufek12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Rufek12 » 04 lis 2011, 19:41

tak sprawdziłem bezpiecznik,przewód robiłem sam osobne skrecanie kabelek i owijanie je to gabla Tz przylegaie ich do tego kabla i owijanie dobrze tasma izolacyjna potem na owiniecie kolejne kabelki i tak w kolko gdy zrobilem dobrze bylo all ,wsystko dzialao przez 3-4 dni i właśnie wczoraj sie tak zje wymienilem teraz bezpiecznik i wszystko bylo ok ale poruszałem te robione kabelki owiniete izolacja i znow siadlo wywalilo bezpiecznik,jutro postaram się mocniej owinac izolacja bo moze troche za luzno t owszystko bylo .Ewentualnie bym kupił nowy/uzywany przewod Na terenie Radomia-kozienic

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 04 lis 2011, 20:24

Naprawa wiązki klapy bagażnika:
https://audi80.pl/b3-b4-sedan-napraw ... t12741.htm
https://audi80.pl/all-wiazka-klapy-b ... t51959.htm
Ja zazwyczaj dorabiam z 7 żyłowego przewodu wtyczki od przyczepki.

Rufek12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Rufek12 » 04 lis 2011, 20:49

w takei żeczy sie wole nie bawic,mam praktycznie 0 czasu na takie pierdolki i bawienie sie dobrze z izoloje i czyms musze podtrzymac ten kabel bo on lata tak lozno ze przez to izolacja nie wytrzymoje a ulamalo mi sie to podtrzymojace ten przewod ; D

[ Dodano: 2011-11-04, 20:49 ]
a chcialem sie zapytac czy od kazdej przyczepki samochodowej przewod 7 zylkowy bedzie pasowac mozna podmienic caly,stanie sie cos

[ Dodano: 2011-11-04, 20:59 ]
a czy jeszcze akei jedno pytanko czy moge tylk o2 kabelki ze soba polaczyc od podswietlen i przeciwmgielnym a reszte odciac te koncowki i te 2-3 kabelki z masa dobrze zaizolowac bedza dzialac o podswietlenie sie nie martwie zegarow bo wystarczy bezpiecnzik wsadzic nowy;D ale czy reszta bedzie smigac jak tak zrobie,bardzo mi zalezy na tym aby zrobic bo juz mnie raz policja zlapala; <<<

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl