[B3 1Z] Moja czarnulka, to już koniec :( / 66
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
A miałbyś łapy pod zetora aby na sanki go walnąć?keczy pisze:trepek, pytanko mam Dlaczego nie polozyles zetora na sankach?
Dawno nic nie pisałem a w samochodzie ostatnio wymieniłem parę rzeczy:
- pasek rozrządu Gates
- rolki (napinająca i prowdząca) INA, napinająca z pletwą
- pasek klinowy wspomagania i pasek wielorowkowy alternatora
- uszczelka pod klawiaturą
- filtr powietrza, paliwa i kabinowy
- nowy płyn chłodniczy
- sprawdziłem również termostat, siedzi tam jeszcze oryginał :mrgreen:
Do tego wszystko dokładnie ustawiłem tak jak fabryka chciała, czyli kąt wtrysku na 50, dawka paliwa na 19. Klekota silnik jak talala 8-)
Do tego samochód stoi już na zimowych oponach, czarne felgi stalowe i opony 185/65/15, tzw. rozmiar antydziura i mega balon :mrgreen:
Na zamontowanie czekają taschki, może w środę je wrzucę na drzwi i zdjęcie jakieś pstryknę :mrgreen:
- trepek
- Forum Audi 80
Spokojniegibaj pisze:eech żeby to był jeszcze pierburg :mrgreen: pozdro trepek
Przeróbka trudna nie jest, ot ine ECU (z wirusem trafi), przepływomierz i nastawnik :mrgreen:
Sen jest dla mięczaków :mrgreen:wujo1 pisze:jeszcze trochę , trepek nie śpi
Oj, żebyście wiedzieli czego szukam na allegro/otomoto...
P.S.
Jedna taschka zalożona, jutro druga <aparat>
- trepek
- Forum Audi 80
Pewne powiedzenie mówi: "kto się nie rozwija, ten się cofa".
Przyszedł ten dzień, kiedy trzeba się rozstać z czarnulką, bo jutro jadę po następcę.
Czarnulką pojeżdżę jeszcze parę dni (tygodni) i wyjmę z niej silnik aby wstawić go do nowego nabytku, a resztę samochodu sprzedam na części.
Wielki żal mi to zrobić ale cóż... Tym trudniej, że na tym samochodzie nauczyłem się wszystkiego, co umiem. Pierwsza wymiana oleju, pierwsza stłuczka i późniejsza naprawa samochodu, pierwszy mały remont silnika, pierwszy swap itd.
Wiele serca wkładałem w ten samochód i nigdy mnie nie zawiódł, tygodniowo pokonywałem nim 500km bez żadnych przygód.
Łezka w oku się kręci (o ja głupi, żeby tak się zżyć z samochodem) ale cóż, pora na nowe. Mam nadzieję, że następca się Wam spodoba.
Już niebawem nowy temat w tym samym dziale <ok>
Przyszedł ten dzień, kiedy trzeba się rozstać z czarnulką, bo jutro jadę po następcę.
Czarnulką pojeżdżę jeszcze parę dni (tygodni) i wyjmę z niej silnik aby wstawić go do nowego nabytku, a resztę samochodu sprzedam na części.
Wielki żal mi to zrobić ale cóż... Tym trudniej, że na tym samochodzie nauczyłem się wszystkiego, co umiem. Pierwsza wymiana oleju, pierwsza stłuczka i późniejsza naprawa samochodu, pierwszy mały remont silnika, pierwszy swap itd.
Wiele serca wkładałem w ten samochód i nigdy mnie nie zawiódł, tygodniowo pokonywałem nim 500km bez żadnych przygód.
Łezka w oku się kręci (o ja głupi, żeby tak się zżyć z samochodem) ale cóż, pora na nowe. Mam nadzieję, że następca się Wam spodoba.
Już niebawem nowy temat w tym samym dziale <ok>
- Audi Sport
- Forum Audi 80