[80 b3 1.8] jakie świece i przewody?
[80 b3 1.8] jakie świece i przewody?
witma chciałbym wymienić swiece i przewody w mojej audi b3 1.8 ( silnik ma gaźnik) mam w niej wstawioną instalacje gazową i ty jest moja prośba do wask koledzy. a mianowicie jakiej firmy swiece sa dobrej jakości i jakie przewody do nich dobrać ? bardzo prosze o rade i zgóry dziękuje za odpowiedź
Ostatnio zmieniony 20 sty 2007, 20:53 przez morus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
na gaz polecam NGk ale tylko jednoelktrodowe,wieloelektordowe daja za slaba iskre i to jest udowodnione a co do kabli to juz wedlug uznania,szukaj tak w kwocie powyzej 150 pln,to juz mysle ze znajdziesz jakies dobre i w przystepnej ceniemorus pisze:witma chciałbym wymienić swiece i przewody w mojej audi b3 1.8 ( silnik ma gaźnik) mam w niej wstawioną instalacje gazową i ty jest moja prośba do wask koledzy. a mianowicie jakiej firmy swiece sa dobrej jakości i jakie przewody do nich dobrać ? bardzo prosze o rade i zgóry dziękuje za odpowiedź
ja mam gaz i kazdy gazownik u jakiego bylem poleca NGKmorus pisze:widze ze opinie sa podzielone między BOSCHEM a NGK więc trzeba to przemyśleć. no i jeszcze ta instalacja gazowa. a ma ktoś z wasz instalacje gazową u siebie???
Co do roznic z boschem to jest jedna tylko,bosch jest bardziej precyzyjny i musi byc wszystko inne bardzo dobrze ustawione(zaplon,itp) zeby to ladnie chodzilo.ja mialem keidys te swiece i tez sie dobrze sprawowal,ale pamietaj tylko jednoeletrodowe
pozdrawiam
mrx1983 pisze:a mam gaz i kazdy gazownik u jakiego bylem poleca NGK
Co do roznic z boschem to jest jedna tylko,bosch jest bardziej precyzyjny i musi byc wszystko inne bardzo dobrze ustawione(zaplon,itp) zeby to ladnie chodzilo.ja mialem keidys te swiece i tez sie dobrze sprawowal,ale pamietaj tylko jednoeletrodowe
pozdrawiam
ok czyli decyzja pada na NGK :!: a jaka jest róznica między jedno elektrodowa a 3 elektrodową jeśli moge zapytać?
[ Dodano: 2007-01-20, 11:40 ]
http://moto.allegro.pl/item157699230_sw ... tuka_.html
czy to chodzi o te świece?