[B4 2.0 ABK AVANT] Problem z kierunkowskazami
[B4 2.0 ABK AVANT] Problem z kierunkowskazami
witajcie,
problem jest taki że jak rano wsiadam do samochodu to nie działają kierunkowskazy tzn. wrzucasz np migacz w lewo a on mignie raz lub dwa i koniec., włączysz go znowu to znowu mignie raz czy dwa i koniec. Co jest dziwne że po przejechaniu np. 15-20 km kierunkowskazy zaczynają działać normalnie - jakby coś się musiało rozgrzać lub coś w tym stylu.
Moje pytanie jest takie:
- czy to raczej wina pająka czy może uszkodzony jakiś przekaźnik czy coś w tym stylu?
(dlaczego po czasie zaczynają działać normalnie?)
problem jest taki że jak rano wsiadam do samochodu to nie działają kierunkowskazy tzn. wrzucasz np migacz w lewo a on mignie raz lub dwa i koniec., włączysz go znowu to znowu mignie raz czy dwa i koniec. Co jest dziwne że po przejechaniu np. 15-20 km kierunkowskazy zaczynają działać normalnie - jakby coś się musiało rozgrzać lub coś w tym stylu.
Moje pytanie jest takie:
- czy to raczej wina pająka czy może uszkodzony jakiś przekaźnik czy coś w tym stylu?
(dlaczego po czasie zaczynają działać normalnie?)
rano na zimnym silniku po włączeniu awaryjnych - totalnie nic ani drgnęły - to samo kierunki. Po kilku próbach coś się zaczęło dziać i pomału załapały i awaryjne i kierunki. Co ciekawe jak awaryjne pomigały kilka chwil to potem kierunki działały już cały czas normalnie.kolczu pisze:Włacz awaryjne z rana jak jes zimyny i bedziesz miał odpowiedz czy to przekaznik czy pajak
u ,moe by; ten sam problem i sie okazal jednak przekaznik ale upewnij sie czy awaryjne masz
Czyli co, raczej przekaźnik? Jaki to dokładnie numer 21 czy 22?
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
to raczej przekaźnik też tak miałem że nie wiedzieć czemu po kilku próbach działał normalnie ale po kilku tygodniach zdechł mi całkiem. Ja swój naprawiłem poprawiając luty na ścieżkach bo były przerwy i chodzi już ze 3 lata. Który to dokładnie nie pamiętam ale jak go wyjmiesz to będziesz wiedział bo kierunki całkiem znikną.szoton pisze:Czyli co, raczej przekaźnik? Jaki to dokładnie numer 21 czy 22?
wymontowałem dziadostwo, wygląda na uszkodzony - tylko jest problem bo nie ma oznaczeń ani 21 ani 22 (jakaś pewno podróba wsadzona). Ma 4 nóżki - na allegro przekaźniki nr 21 maja po 3 nóżki, a nr 22 po 4 . Czy ten nr 22 z 4 nózkami to przekaźnik kierunkowskazów dla pojazdów przystosowanych do ciągnięcia przyczep (u mnie w avancie jest hak).kolczu pisze:Bedzie smierdział nadpalona elektronika ale to w takim razie na bank przekaznik
edit:
22 pasuje do AVANTA, wymieniłem i działa.