Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1.8 75 KW LPG] Problemy z regulacją

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Smalq
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 1.8 75 KW LPG] Problemy z regulacją

Post autor: Smalq » 07 lis 2011, 12:18

Witam.

Jestem nowym (3 miesięcznym) posiadaczem Audi 80 jak i nowym użytkownikiem forum.
Od pewnego czasu borykam się z kilkoma problemami. Przeszukałem w tej sprawie forum, jednak znalezione materiały nie są satysfakcjonujące oraz jednoznacznie odpowiadające mojej sprawie.

Po wymianie podstawy gaźnika, która pękła, staram się wyregulować samodzielnie obroty jak i mieszankę. Ile trzeba przekręcić śrubę mieszanki oraz przepustnicy? Wyczytałem, że aby to zrobić trzeba zakręcić śrubę mieszanki i drugą śruba kręcić do czasu aż silnik zacznie gasnąć. Następnie mieszankę wykręcić o 0,5 - 2,5 obrotu i gotowe. Tylko chciałbym znać dokładą ilośc obrotów bo przy 1,5 - 2 auto chodzi ładnie na biegu, jak i na jałowym, oraz odpala na zimnym ładnie. Czy zostawić jak jest?

Drugi problem dotyczy dławienia się na benzynie przy dodawaniu gazu (na beigu, jak i na jałowym) ale tylko chwilowo, ale potrafi zgasnąć ( na gazie nie ma tego problemu). Co musze wyregulować by wyeliminować ten problem ponieważ jest to niebezpieczne przy włączaniu się do ruchu?

Po trzecie chciałbym też samodzielnie wyregulować gaz (parownik Lovato). Zdaję sobie sprawę, iż ma za sobą koło 120 tys. km i trzeba go przeczyścić czy zregenerować.
Gdy śruba na przewodzie do miksera jest zakręcona to auto nie ma mocy. Wyczytałem, że aby wyregulować gaz należy zakręcić a następnie wrzucając obroty kręcić do czasu aż przestanie się dławić. Następnie zabrać się za śrubę(plastiokową) przy parowniku od obrotów biegu jałowego jak wyczytałem gdzies na forum. Czy jest to poprawna procedura ponieważ słyszalem od mechanika (nie gaziarza), że śruba plastikowa musi być maksymalnie odkręcona a obroty regulować śrubą na przewodzie?

Czy ktoś mógłby polecić mi dobrego gazownika w Krakowie z aparaturą pomiarową?

Nie wiem jak po ostatnich regulacjach ale do tej pory na pełnej butli (ok. 35l) robiłem do 360 km z przewagą jazdy w trasie.
Mam nadzieję, że jasno nakreśliłem nękające mnie problemy i znajdzie się ktoś kto będzie w stanie mi pomóc.

Pozdrawiam
Tomek

[ Dodano: 2011-11-13, 15:19 ]
Liczyłem na najdrobniejszą pomoc, chociaż by samo polecenie gaziarza w krakowie, za która byłbym bardzo wdzięczny. Proszę o pomoc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl