Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 AAD] 2.0 silnik odpala. nie moze wkrecic sie obroty

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
dejf155
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 AAD] 2.0 silnik odpala. nie moze wkrecic sie obroty

Post autor: dejf155 » 07 lis 2011, 16:44

Witam! Mam problem z moim autkiem. Mianowicie: miałem kurs do W-wy i z powrotem. wszystko było w porządku do czasu gdy na powrocie zgasiłem auto,zatankowałem gaz (bo PB miałem), auto odpaliło jak zawsze, chcę przełączyć na gaz a po dodaniu gazu nawet do 2 tysięcy nie mógł dojść i było słychać taki wyraźny mulący go dźwięk przypominający żabę. postanowiłem awaryjnie odpalić na gazie odpalił, i ruszyłem chociaż czułem że minimalnie jest przymulony, różnica niby nie była wielka, ale wyczuwalna. wróciłem jakoś do domu, ale auto spaliło tego gazu troszkę więcej jak powinno...wjechałem na podwórko i akurat brakło LPG. dzisiaj przeglądałem: gumę od przepływki do kolektora, jakieś wężyki podciśnienia i to co mogło mi się wydawać, że ma na to wpływ nie pomogło. auto odpala, trzyma równo obroty, chodzi na wszystkie cylindry, ale ruszyć nie chce...jedynie jak powolutku popuszczę sprzęgło to auto się toczy, gdy dodam gazu znów wkręci się do 1900obr/min momentalnie zaczynają spadać i ten mulący dźwięk...Co to może być??????

[ Dodano: 2011-11-07, 23:52 ]
Męcząc dalej temat, który nie daje mi spokojnie i ,metodą prób i błędów odpiąłem kostkę od tego czegoś co zaznaczyłem na zdjęciu i auto zaczęło się jakby normalnie wkręcać na obroty...co to może być za powód??

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl