[b3 1.8 PM] problem czujnik płynu
-
- Forum Audi 80
[b3 1.8 PM] problem czujnik płynu
Witam chciałbym żebyście mi pomogli uporać się z moim "nowym" problemem, mianowicie ok 15 sekund od uruchomienia silnika zaczyna migać kontrolka od poziomu płyny ta na samej górze. dodam ze płynu w zbiorniczku jest odpowiedni poziom a zbiorniczek nie posiada żadnego czujnika wiem ze są wersje z takowym mój nie ma, nie wiem co dalej mogę zrobić ? Jeśli to wina jakiegoś czujnika to proszę o pokierowanie mnie gdzie się ten czujnik dokładnie znajduje i jakie koszty wymiany. Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
-
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
raczej płyn chłodniczy.na pewno nie masz czujnika poziomu płynu?? jest przy zbiorniczku od dołu.jeśli by się okazało że masz ten czujnik to przeczyść styki może pomoże a jeśli nie masz czujnika w zbiorniczku (co dziwne) to może gdzieś jest w komorze silnika,może ktoś wymienił zbiorniczek na taki bez czujnika,jak go znajdziesz to wtedy zewrzyj styki i nie będzie świeciło...
-
- Forum Audi 80
generalnie to chciałbym to naprawić a nie zwierać styków, na 100 % nie mam czujnika w zbiorniczku ale jest jakiś przewód z wtykiem w chłodnicy, nie wiem czy to to .
[ Dodano: 2011-11-07, 16:30 ]
a czy ta kontrolka co świeci jet za coś jeszcze odpowiedzialna ?
i czy ma znaczenie to ze zaczyna migać dopiero jakies 15 sekund po starcie silnika ?
i czy ma znaczenie to ze zaczyna migać dopiero jakies 15 sekund po starcie silnika ?
czujnik w chłodnicy masz od załączania wiatrakówHellfreezer pisze:generalnie to chciałbym to naprawić a nie zwierać styków, na 100 % nie mam czujnika w zbiorniczku ale jest jakiś przewód z wtykiem w chłodnicy, nie wiem czy to to .
dziwne jezeli nie ma czujnika pod zbiorniczkiem wyrównawczym
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
w chłodnicy to raczej czujnik od wiatraków.od poziomu płynu jest czujnik w zbiorniczku i powiem ci że jeszcze nie widziałem b3 czy b4 bez tego czujnika.zacznijmy od tego czy problem z tą kontrolka masz od początku czy dopiero teraz?? jeśli świeci się kontrolka to znaczy że albo nie ma płynu albo czujnik jest do wymiany no albo go nie ma jak w twoim przypadku a wtedy pomorze tylko kupno zbiorniczka z czujnikiem bo on jest na stałe ze zbiorniczkiem zmontowany...
-
- Forum Audi 80
hudy ale to musialo by na blacie temp zapierdzielic pod 120 a nic nie wspomnial o tymhudy pisze:czekaj czekaj a czy czasami za zapalanie tej kontrolki nie jest odpowiedzialny tez ten czujnik który daje wskazania na zegary od temperatury?? chyba szaro biały 3 pinowy. może ten czujnik szwankuje i dlatego zapala się ta kontrolka gdyż czujnik widzi za dużą temperaturę.
mi kontrolka migala w zime bo dolewalem destylowana i mrozy mnie zastaly gdzies przylapalo widocznie w silniku to migala mi tez wtedy
ale na blacie bylo cos ok 120 i przewody puchly
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80