[A6 C5 2.7BiT] Tatowe quattro w Avancie...
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Lata lata, prawie bezawaryjnie jak na razie. Zapchało dyszę sprysku na tylną szybę, wysadziło na łączniku, za fotelem kierowcy bajoro... Cały dzień rozbierania i suszenia, a połączenie wzmocnił klej do szyb, dobrze że modułu komfortu nie zalało Z wymian to jedynie manżety w przednich zewnętrzynych przegubach. Na wiosnę zagościły aluski 17'tki z S6 C5 z oponami Yokohama AVS dB V550 235/45. W minionym tygodniu babka z bmw zafundowała nam moc wrażeń w postaci wgnioty na przednim błotniku :-x Do tego ta wycena "rzeczoznawcy"... ehh...gornik pisze:Jak tam lata C5? Wszystko w porządku?
W planach wywalenie katów i może wirus. W trasie z mocnym standałem, silnik po jakimś czasie się chyba odmulił, bo auto dostało niezłego kopa <ok> Zaowocowało to spalaniem 18,9 litra :mrgreen:
- Audi Sport
- Forum Audi 80
jak go z automatem porównasz - z s6 juz nie no i dźwięk nie ten ale co tam na wspominki mnie wzięło - fajna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Audi Sport pisze:Minimalnie wyższe niż w innych V6'tkach w C5, butowanie 4.2 na pewno nie zaowocuje spalaniem niższym niż 20L. Po za tym już w serii 2.7 ma minimalnie lepsze osiągi <ok>
- Audi Sport
- Forum Audi 80
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
A6 jak A6, ładne jest, ale ja wolę starsze modele
Silnik paliwożerca, ale V6 na pewno ma mega kulturę pracy. Kolor fajny, szkoda tylko, że nie Sedan i co najważniejsze ma xenony, bo w tym modelu reflektory z zwykłymi żarówkami to totalna porażka :evil:
Świecą masakrycznie słabo :roll: W jakim stanie są plastikowe klosze tych reflektórow ? Są już zmatowiałe/spiaskowane, czy póki co nie jest źle ?
Silnik paliwożerca, ale V6 na pewno ma mega kulturę pracy. Kolor fajny, szkoda tylko, że nie Sedan i co najważniejsze ma xenony, bo w tym modelu reflektory z zwykłymi żarówkami to totalna porażka :evil:
Świecą masakrycznie słabo :roll: W jakim stanie są plastikowe klosze tych reflektórow ? Są już zmatowiałe/spiaskowane, czy póki co nie jest źle ?
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Ja teżpawelrybak15 pisze:ja wolę starsze modele
Ale jak to się zbiera i łyka zakręty <ok>pawelrybak15 pisze:Silnik paliwożerca
Jest git nie są zmatowiałe jak na raziepawelrybak15 pisze:W jakim stanie są plastikowe klosze tych reflektórow ? Są już zmatowiałe/spiaskowane, czy póki co nie jest źle ?
A nie pasują one P&P zamiast przedlifta :?:KaZi_2005 pisze:dlatego ciagle myśle jak by tu przeszczepić lampy
- Audi Sport
- Forum Audi 80
KaZi_2005, Trzeba było lepiej polifta kupić :mrgreen:
W C5 padł czujnik EGT, a po dokładniejszym zbadaniu sprawy dokładnie padła elektronika w nim. Zakupiłem płytkę od kolegi zbig_wwl z klubu A6. Wielkie dzięki Wymiana trwała ok. godzinki, polegała ona na zmianie płytki z elektroniką. Po tej operacji przestało wywalać Check'a i 2.7 odzyskało swój wigor. Fotek z prac nie mam, ponieważ są inni którzy robią ciekawsze rzeczy z tymi silnikami
W C5 padł czujnik EGT, a po dokładniejszym zbadaniu sprawy dokładnie padła elektronika w nim. Zakupiłem płytkę od kolegi zbig_wwl z klubu A6. Wielkie dzięki Wymiana trwała ok. godzinki, polegała ona na zmianie płytki z elektroniką. Po tej operacji przestało wywalać Check'a i 2.7 odzyskało swój wigor. Fotek z prac nie mam, ponieważ są inni którzy robią ciekawsze rzeczy z tymi silnikami