[80 B3] Wymiana foteli
[80 B3] Wymiana foteli
Pewnie bylo juz wiele tematow na ten temat, ale dokladnie chcialbym sie dowiedziec co i jak, oglnie w swojej b3 mam zajechane fotele, znalazlem an szrocie fotele w pieknym stanie z fajna tapicerka i za 100 zl komplet :mrgreen: jednak sa to fotele od b4, przednia wygladaja podobnie ale kanapa w tej b4 jest rozkladana. slyszalem ze przednie fotele to indetyku wystarczy wlozyc na prowadnice i tyle, ale z tylnia kanapa sa jakies problemy i bedzie trzeba rezac, otoz co bedzie trzeba rezac? jakies zdjecie itd? duzo tego?
Pewnie sa jakies zaczepy ktore trzeba bedzie dogiąć. Bo rozmiarem na bank beda pasowac.
A tak poza tym wystarczy poszukać na forum...
https://audi80.pl/80-b3zamiana-fotel ... vt2400.htm
A tak poza tym wystarczy poszukać na forum...
https://audi80.pl/80-b3zamiana-fotel ... vt2400.htm
Witam mam okazję wymienić fotele, ponieważ kupiłem drugą 80 B4
tylko pytanie mam takie:
na zakrętach fotel kierowcy lata mi na, i teraz nie wiem czy to wina prowadnic czy fotela
żeby wysunąć fotel wystarczy odkręcić z tyłu tą 1 śrubkę czy więcej pracy jest??
Pytam bo ciepło na dworze za bardzo nie jest a nie chce mi się pół dni przy tym spędzić, ponieważ auto bardzo dużo użytkuję i nie może sobie stać rozkręcone:D
tylko pytanie mam takie:
na zakrętach fotel kierowcy lata mi na, i teraz nie wiem czy to wina prowadnic czy fotela
żeby wysunąć fotel wystarczy odkręcić z tyłu tą 1 śrubkę czy więcej pracy jest??
Pytam bo ciepło na dworze za bardzo nie jest a nie chce mi się pół dni przy tym spędzić, ponieważ auto bardzo dużo użytkuję i nie może sobie stać rozkręcone:D
-
- Forum Audi 80
z przodu masz śrubkę imbusową odkręcasz ją a z tyłu maskownicę prowadnicy tam jest na kołek montażowy trzeba go wyciągnąć i fotel pchasz do tyłu wypada z prowadnicy i już go masz a co do chwiejnego to jest w rzeczy rozpadł się ślizg lub się sunną ślizg to taka plastikowa nasadka którą jest blokowana gumą jeżeli guma pęka to ślizg się suwa i fotel się chwieje 3 dni temu to robiłem ja by nie było ślizgu widać szukaj go głębiej za prowadnicą u mnie tam był