[ 80 b3 2.0 E 3a + lpg] Kremowa maź pod korkiem wlewu oleju
[ 80 b3 2.0 E 3a + lpg] Kremowa maź pod korkiem wlewu oleju
Witam.
Pod korkiem wlewu oleju zbiera mi się kremowa maź czym może być to spowodowane? Słyszałem że może dostała się woda do silnika. Czy jest to niebezpieczne dla silnika?
Dodam że, jak ostatnio zdarzyło mi się wyjeździć całe paliwo to przy odpalaniu wypryskiwała woda z tłumika.
Pod korkiem wlewu oleju zbiera mi się kremowa maź czym może być to spowodowane? Słyszałem że może dostała się woda do silnika. Czy jest to niebezpieczne dla silnika?
Dodam że, jak ostatnio zdarzyło mi się wyjeździć całe paliwo to przy odpalaniu wypryskiwała woda z tłumika.
na jakich dystansach śmigasz?? masz gaz ?? robi sie chłodniej i jak jezdzisz na krótkich dystansach to normalna sprawa niedogrzany silnik. jesli ubywa płynu to moze byc uszczelka pod głowica jednak ja mam tak w obu audi bo do pracy i z pracy sie smiga i maz jest przychodza cieple dni i znika !! według mnie nic strasznego
- Wino
- Forum Audi 80
- Imię: Wino
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Re: [ 80 b3 2.0 E 3a + lpg] Kremowa maź pod korkiem wlewu ol
Co do tej ostatniej części postu jest to normalne przy LPG dlatego właśnie w samochodach z LPG szybciej kończą się tłumiki. A na początek pytania to już koledzy odpowiedzieli.Penny pisze: Dodam że, jak ostatnio zdarzyło mi się wyjeździć całe paliwo to przy odpalaniu wypryskiwała woda z tłumika.
-
- Forum Audi 80
Witam...ja mam podobny problem mam taka sama maz na korku i pojawila sie rowniez w filtrze powietrza mam dosyc duza wilgotnosc w aucie i nie za bardzo mi leci cieple powietrze z nawiewnic...po za tym ubywa mi troche plynu chlodniczego z zbiorniczka wyrownawczego,co to moze byc za wada??
[ Dodano: 2011-11-07, 10:28 ]
a po za tym zbytnio sie nie grzeje nawet nie dochodzi do 90 stopni dochodzi do 80????
[ Dodano: 2011-11-07, 10:28 ]
a po za tym zbytnio sie nie grzeje nawet nie dochodzi do 90 stopni dochodzi do 80????
-
- Forum Audi 80
dziurawa nagrzewnice,czyli??
no niby mam maz tez troche na bagnecie...nie wiem co mam zrobic,co wymieniac,pomozcie...:-(a czemu cieple powietrze nie lecie tylko marzne w trasie ??a propo temperatury to jak jezdze po miescie to mam te 90 stopni...
[ Dodano: 2011-11-08, 09:35 ]
a i jeszcze jedno kapie mi gdzies olej podejrzewam ze mam uszczelke do wymiany:-( i jestem ciekawy ile mnie to bedzie za wszystko kosztowac??? :shock:
no niby mam maz tez troche na bagnecie...nie wiem co mam zrobic,co wymieniac,pomozcie...:-(a czemu cieple powietrze nie lecie tylko marzne w trasie ??a propo temperatury to jak jezdze po miescie to mam te 90 stopni...
[ Dodano: 2011-11-08, 09:35 ]
a i jeszcze jedno kapie mi gdzies olej podejrzewam ze mam uszczelke do wymiany:-( i jestem ciekawy ile mnie to bedzie za wszystko kosztowac??? :shock:
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80