[B3 NE 1,8S] jakie amortyzatory na tył
- davidpolska
- Forum Audi 80
[B3 NE 1,8S] jakie amortyzatory na tył
Witam , jakie polecacie amortyzatory na tył, z przodu załozyłem kayaby. Czy z tyłu mozna załozyc troszke tańsze takie tam za 40-60 zł. i co sie jeszcze wymienia jak sie wymienia amortyzatory na tyle.
podepnę się pod temcik, doradźcie mi koledzy jakiej firmy amortyzatory kupić na tył do B3 1,6 TD, myslę o olejowych, zeby były miększe i zeby nie dobijało na dziurach bardzo, poniewaz w moim "kochanym mieście" drogi sa w tragicznym stanie - wyrwa na wyrwie :evil:
[ Dodano: 2009-04-07, 16:07 ]
ps.
zeby nie były jakies tez bardzo drogie, takie w sredniej klasie
[ Dodano: 2009-04-07, 16:07 ]
ps.
zeby nie były jakies tez bardzo drogie, takie w sredniej klasie
- percevalle
- Audi 80 Klub
witam,
pozwole sobie dołączyć sie do dyskusji: B3 JN 1.8 - nosze sie z zamiarem kupna amorków na tył - te które są juz sie wylały i auto okropnie myszkuje, szczegolnie na zakretach, strach jechac wiecej niz 100km/h. Zastanawiam sie jakie załozyc - jakis taksowkarz polecal mi gazowe (olejowo gazowe oczywiscie) (??) wiem ze bedzie to raczej KYB i no wlasnie gaz czy tylko olej? zalezy mi przede wszystkim zeby audi prowadził sie bezpiecznie i dobrze trzymal sie drogi.
Drugie pytanko - jako ze chodzi tu o zawieszenie tylne (wiadomo, troche latwiej niz z przodu) a mechanik bierze 40zl robocizny za sztuke, to czy moglbym zrobic wymiane sam? bo z drugiej strony ze sknerstwa nie chcialbym czegos spieprzyć, choc grzebać przy samochodzie lubie brać sie do tego?:)
pzdr
pozwole sobie dołączyć sie do dyskusji: B3 JN 1.8 - nosze sie z zamiarem kupna amorków na tył - te które są juz sie wylały i auto okropnie myszkuje, szczegolnie na zakretach, strach jechac wiecej niz 100km/h. Zastanawiam sie jakie załozyc - jakis taksowkarz polecal mi gazowe (olejowo gazowe oczywiscie) (??) wiem ze bedzie to raczej KYB i no wlasnie gaz czy tylko olej? zalezy mi przede wszystkim zeby audi prowadził sie bezpiecznie i dobrze trzymal sie drogi.
Drugie pytanko - jako ze chodzi tu o zawieszenie tylne (wiadomo, troche latwiej niz z przodu) a mechanik bierze 40zl robocizny za sztuke, to czy moglbym zrobic wymiane sam? bo z drugiej strony ze sknerstwa nie chcialbym czegos spieprzyć, choc grzebać przy samochodzie lubie brać sie do tego?:)
pzdr
https://audi80.pl/b3-pm-wymiana-tyln ... t22474.htm
poczytaj :lol:
poczytaj :lol:
- davidpolska
- Forum Audi 80