Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.9 TDi 1z] problem z elektryką

ODPOWIEDZ
mat1191

[1.9 TDi 1z] problem z elektryką

Post autor: mat1191 » 08 lis 2011, 21:26

Witam. Koledzy mam problem z elektryką. Oczywiście przeglądałem różne wątki na forum aczkolwiek dopiero poznaje samochód, nigdy nie miałem styczności z autem. Teraz próbuje przywrócić do świetlności Audi mojego taty.

Mam taki problem jak wygląda czujnik jak otworze drzwi to powinno się zapalić światło w kabinie. Z tego co wyczytałem na forum to powinienem gdzieś szukać na słupku drzwi ?
Mam zdjąć od wewnątrz te plastiki na środkowym słupku ? miałem też problem z lampką w bagażniku ale masa nie łapała, poprowadziłem nową masę i zamontowałem włącznik lampki, dwa tygodnie później wchodzę do garażu odpalić autko a tam akumulator rozładowany <osohozi>

Nie świeci mi połowa zegarów, przypuszczam że to żarówka, nie jestem pewien i nie chce niczego popsuć ale najbardziej co mnie niepokoi to brak świateł awaryjnych.

Kierunkowskazy działają jak należy, bezpieczniki sprawdziłem choć miałem wyjęte i pogubione przekaźniki, czytałem na forum lecz nie bardzo rozumiem te schematy i wpiąłem przekaźniki na wzór paru zdjęć ze skrzynek bezpieczników innych audi 80 :-?
Myślę że przekaźniki są ok bo wszystko działa jak należy.

Co do świateł awaryjnych to na tablicy nie świecą się te zielone strzałeczki (jak włączamy kierunkowskazy to się świecą), natomiast włącznik od awaryjnych jest podświetlony czyli prąd jest, może coś nie łączy ?

Proszę o jakiekolwiek wskazówki do problemów które opisałem.
Z góry dziękuje
Mateusz
Ps. mam jeszcze pytanko nie związane z tematem i nie wiem czy mogę je tu napisać... próbuje się dostać do zbiorniczka od spryskiwaczy i aby zdemontować nadkole wystarczy odkręcić te śrubki widoczne jak się otworzy maskę czy są jeszcze gdzieś jakieś ukryte ?
Ostatnio zmieniony 28 lis 2011, 21:04 przez mat1191, łącznie zmieniany 1 raz.

gibaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: gibaj » 08 lis 2011, 21:37

_powitania
_uwaga
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez gibaj, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl