[B3/B4] Wymiana mieszka drążka zmiany biegów
[B3/B4] Wymiana mieszka drążka zmiany biegów
Czy ktoś mógłby mi jakoś szczegółowo opisać jak wymienić szybko ten mieszek. Czy trzeba rozbierać cały tunel?
Ostatnio zmieniony 23 cze 2007, 22:43 przez PABLO, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Cały nie.
1) Mały płaskim śrubokrętem podważasz taką mała klapkę która znajduje zaraz obok ręcznego,
2) Tam masz śrubę i tu kwestia jak ktoś kombinował to będziesz miał inna niż nasadową (chyba że normalnie jest krzyżak a ktoś kombinował u mnie ),
3) Odkręcasz gałkę,
4) Podnosisz mieszek razem z klapką i ściągasz,
5) z górnej części odkręcasz "tylko rękami" takie dwa elementy które trzymają materiał mieszka,
6) Od spodniej strony są 4 śruby mocujące materiał do plastiku, odkręcasz i masz materiał mieszka w rękach
W odwrotnej kolejności założysz nowy mieszek Zero problemów a ile frajdy
PS: O kolega mnie uprzedził
1) Mały płaskim śrubokrętem podważasz taką mała klapkę która znajduje zaraz obok ręcznego,
2) Tam masz śrubę i tu kwestia jak ktoś kombinował to będziesz miał inna niż nasadową (chyba że normalnie jest krzyżak a ktoś kombinował u mnie ),
3) Odkręcasz gałkę,
4) Podnosisz mieszek razem z klapką i ściągasz,
5) z górnej części odkręcasz "tylko rękami" takie dwa elementy które trzymają materiał mieszka,
6) Od spodniej strony są 4 śruby mocujące materiał do plastiku, odkręcasz i masz materiał mieszka w rękach
W odwrotnej kolejności założysz nowy mieszek Zero problemów a ile frajdy
PS: O kolega mnie uprzedził
-
- Forum Audi 80
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Co to znaczy na klucz kolbowy? Śruba jest albo na krzyżak albo na kluczyk #8. Co do wyboru mieszka to polecam ci na allegro ten:
http://allegro.pl/item207723538_pokrowc ... a4_rs.html
Na moich zdjęciach możesz go zobaczyć - jest wykonany identycznie jak oryginalny i jest z prawdziwej skóry! I cena jest też fajna:-)
http://allegro.pl/item207723538_pokrowc ... a4_rs.html
Na moich zdjęciach możesz go zobaczyć - jest wykonany identycznie jak oryginalny i jest z prawdziwej skóry! I cena jest też fajna:-)
OGr a mógłbyś wstawić jakieś fotki jak prezentuje się ten mieszek u Ciebie.
Byłem ostatnio na Rybitwach i gość proponował mi mieszek do Audi 80 B4 "oryginalny" - tyle ze mieszek wykonany był ze skaju, szyty nićmi które rozłaziły się w palcach a co najleprze : po rozciągnięciu miał jakieś 40 cm długości (do Lublina bym go założył spokojnie i jescze był by za długi) :lol: :lol: :lol: Twardo upierał się ze to do B4.
Byłem ostatnio na Rybitwach i gość proponował mi mieszek do Audi 80 B4 "oryginalny" - tyle ze mieszek wykonany był ze skaju, szyty nićmi które rozłaziły się w palcach a co najleprze : po rozciągnięciu miał jakieś 40 cm długości (do Lublina bym go założył spokojnie i jescze był by za długi) :lol: :lol: :lol: Twardo upierał się ze to do B4.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Krzysztof_Suliko, skora perforowana czy jak to sie nazywa tez jest dobra i mieszki z niej są całkiem dobre... http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=208777284 cos takiego tylko trzeba szukac do B4 :lol: