[b3/ru]brak wolnych obrotów na pb zabrakło benzyny
[b3/ru]brak wolnych obrotów na pb zabrakło benzyny
witam czytam i czytam i nic nie moge znalezc dzis mojej zonie zabrakło benzyny jak wracała do domu. wiec baniak na stacje dolewka chwile krece ssanie odpaliła rozgrzała sie opuszczam ssanie gaśnie iec odpalam pedeł w podłoge odpaliła nie dałem jej zejsc z obrotów ruszam mnknie az miło . nagle swiatła staje zgasłe jak odpale z wciśnietym pedałem gazu smiga i jak tzrymam tak okolo1500 obr nie gaśnie nie szarpie jak dam ssanie to nie gasnie ale telepie silnikiem ! co mogło sie jej stac ??
mam taka nadzieje !! jednak mam założony filtr paliwa przed pompa nie zatrzymał by syfu ?? dzis jeszcze sprawdzałem bo mam założony zaworek odcinajacy paliwo jak zdejme wsówke i zakładam to cyka jak go mozna zdjagnozowac?? dodam ze na lph smiga normalnie!! aha jak sprawdzic pompe paliwa?? ktos zna jakies sposoby?? bo czy moze byc tak ze na wolnych nie wyrabia??
gażnik wyczyszczony przedmuchany jednak brak poprawy pokreciłem regulacjami jakies tam wolne ma jednak to nie to zauważylem jednak ze regulator podciśnieniowy {tak bym go nazwał} taka bańka zazwyczaj po dodaniu gazu wciągała wajche :mrgreen: o krórą oparty jest wkęt regulacjii wolnych obrotów nie reaguje nic a nic dzis juz puźno na dłubanie ale musze powalczyć z podciśnieniami chyba :-|
niejak zaciagne ssanie to wolne są tzn nie mozna tego nazwac wolnymi ale nie gaśnie jutro sie za to biore takze napisze jak poszło. a ma ktoś może jakis system na regulacje tego gaźnika ?? czym najpierw pokręcić czym puzniej itp bo ja tam mam jakas koncepcje do tej pory działała po kazdym czyszczeniu ale moze zna ktoś jakis dobry system ??