Audi Chorus vs Audi Delta - montaz , wybor
Audi Chorus vs Audi Delta - montaz , wybor
Witajcie, chce kupić radio, oczywiscie jakis oryginal z uwagi na to, ze najbardziej popularne sa szersze, ale po wycieciu tych zaslepek ponoć pasują. Waham sie pomiedzy dwoma modelami ceny sa bardzo zblizone czyli ok 100-150 zł. Oczywiscie chorus jest nowszy jednak boje sie uszkodzenia regulatora głośności delta zapewne jest mniej awaryjna.
Czy te radia aż tak sie miedzy sobą róznia chodzi o sam odsluch?
Jak wygląda możliwość podpięcia jakis konwerterów Mp3/USB/SD/itd pod wejscia zmieniarek do tych radyjek.
Czy te radia aż tak sie miedzy sobą róznia chodzi o sam odsluch?
Jak wygląda możliwość podpięcia jakis konwerterów Mp3/USB/SD/itd pod wejscia zmieniarek do tych radyjek.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, 11:31 przez LUKASZdiy, łącznie zmieniany 2 razy.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Jest tak jak mówisz, Delta jest mniej awaryjna, zaś Chorus nowszy i nieco ładniej się prezentuje. Niestety ma bolączki z regulacją głośności, ale to jest do zrobienia.
Zapomnij o jakiś konwerterach itp Kup sobie radio do niego ori zmieniarka i słuchaj wszystko z płyty. Jeśli to Cię nie jara kup inne radio wyposażone w mp3, usb i tym podobne gadżety...
Zapomnij o jakiś konwerterach itp Kup sobie radio do niego ori zmieniarka i słuchaj wszystko z płyty. Jeśli to Cię nie jara kup inne radio wyposażone w mp3, usb i tym podobne gadżety...
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Kontakt:
Witam
tematów i FAQ o CA na forum dużo lecze nie mogę nadal wyczytać tego co mnie interesuje.
Zacznę może od początku.
Podstawowa sprawa - nie mam absolutnie zielonego pojęcia o Car Audio. Co z czym gdzie wpiąc aby grało. Dla mnie to jest czarna magia. O ile w prądzie wiem że jest + i - to tu to już dla mnie w ogóle kosmos.
Nie mam aktualnie radia w aucie.
Przód głośniki (prawdopodobnie 10cm) w desce oraz gwizdki i normalne 13cm w tylnych drzwiach. Czyli seria.
Do podłączenia zwykłego radia aby cokolwiek mi pierdziało jak sobie jade do pracy musiałem brać znajomego bo jak pisałem dla mnie to czeski film.
Po podłączeniu się okazało:
- przód gra całkiem znośnie
tylne głośniki wpięte w ogóle jakoś inaczej przez jakąś dziwną dłuższą kostkę zakończoną po drugiej stronie czinczami.
Po podłączeniu owych czinczy do wtyków radia (w radiu były dwa wtyki czincz) okazało się że jeden głośnik ledwo gra (coś tam buczy ale moc słabizna) a drugiego wogóle nie słychać (tylko pierdnięcie podczas wtykania czincza).
Znajomy mówił coś że tylne głośniki są aktywne (cokolwiek to może znaczyć - bo dla mnie to tyle samo mówi jakby powiedział po chińsku).
Reasumując prawdopodobnie trzeba będzie kupić drugie głośniki.
Teraz do planów. Pomyślałem że skoro trzeba i tak zwalać boczki i dobrać się do systemu CA w aucie dlaczego by go trochę nie podrasować lub w ogóle wymienić na jakieś nowe. I tak planowałem zabrać się za CA w starej niuni ale nie zdążyłem więc można by pomyśleć przy nowym coś przydziałać.
Założenia:
- nie chciałbym robić jakiś cudów modów na elementach auta
- nie chciałbym ciąć boczków
- wstawiać taszek itp
- autko chciałbym aby zachowało w środku jak najbardziej oryginalny wygląd
- gdy widzę coś takiego w aucie:
lub
to czuję że oddam zaraz treści żołądkowe.
- głośniki chciałbym aby zmieściły się pod oryginalne maskownice lub gdyby były większe (te w tylnich drzwiach) żeby maskownice były tradycyjne wyglądem przypominające te oryginalne.
- z uwagi na to iż nie chcę rzeźbić i wstawiać jakichś dużych, większych niż oryginalne otwory montażowe głośników to czy dla uzyskania ładnego, miękkiego i przyjemnego dla ucha dźwięku z ładnym basem nie wykluczam wrzucenie jakiegoś niedużego suba (nie chodzi o robienie koncertów tylko ładny, czysty i miękki ale głęboki basik).
- co do radia to dwie opcje. Albo coś z MP3 z Bluetoth by od razu był telefon (nie koniecznie CD - wystarczy USB, SD z MP3) albo
- radio oryginalne z emulatorem zmieniarki pod USB-MP3
Co byście zaproponowali (jakiś przykładowy zestaw co by ładnie grało) i potem jak to spiąć i co jest potrzebne na taki system.
Przejrzałem forum i jest dużo info co to tuba, co to taszka, jak montować taszkę (taszki i klejenie i lepienie nie interesuje mnie) ale nigdzie nie znalazłem schematu jak powienien wyglądać system CA w aucie. Jestem budowlańcem/projektantem budowlanym i tylko rysunki i schematy do mnie przemawiają.
Nie chcę robić CA na konkursy CA, na granie koncertów itp. Ma to być przyzwoicie grające, skromne ale z potencjałem nagłośnienie. Jakiś tam budżet na to bym przeznaczył ale prosiłbym o nie wyjeżdżanie z zestawami za 2,5 tyś. PLN.
Ogólnie chciałbym coś co by lepiej grało od oryginalnego zestawu który nie będzie mi pierdział jak sobie podgłośnię na jakimś ulubionym kawałku.
Prosiłbym o laickie słownictwo bo jak pisałem CarAudioDebil ze mnie. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tematów i FAQ o CA na forum dużo lecze nie mogę nadal wyczytać tego co mnie interesuje.
Zacznę może od początku.
Podstawowa sprawa - nie mam absolutnie zielonego pojęcia o Car Audio. Co z czym gdzie wpiąc aby grało. Dla mnie to jest czarna magia. O ile w prądzie wiem że jest + i - to tu to już dla mnie w ogóle kosmos.
Nie mam aktualnie radia w aucie.
Przód głośniki (prawdopodobnie 10cm) w desce oraz gwizdki i normalne 13cm w tylnych drzwiach. Czyli seria.
Do podłączenia zwykłego radia aby cokolwiek mi pierdziało jak sobie jade do pracy musiałem brać znajomego bo jak pisałem dla mnie to czeski film.
Po podłączeniu się okazało:
- przód gra całkiem znośnie
tylne głośniki wpięte w ogóle jakoś inaczej przez jakąś dziwną dłuższą kostkę zakończoną po drugiej stronie czinczami.
Po podłączeniu owych czinczy do wtyków radia (w radiu były dwa wtyki czincz) okazało się że jeden głośnik ledwo gra (coś tam buczy ale moc słabizna) a drugiego wogóle nie słychać (tylko pierdnięcie podczas wtykania czincza).
Znajomy mówił coś że tylne głośniki są aktywne (cokolwiek to może znaczyć - bo dla mnie to tyle samo mówi jakby powiedział po chińsku).
Reasumując prawdopodobnie trzeba będzie kupić drugie głośniki.
Teraz do planów. Pomyślałem że skoro trzeba i tak zwalać boczki i dobrać się do systemu CA w aucie dlaczego by go trochę nie podrasować lub w ogóle wymienić na jakieś nowe. I tak planowałem zabrać się za CA w starej niuni ale nie zdążyłem więc można by pomyśleć przy nowym coś przydziałać.
Założenia:
- nie chciałbym robić jakiś cudów modów na elementach auta
- nie chciałbym ciąć boczków
- wstawiać taszek itp
- autko chciałbym aby zachowało w środku jak najbardziej oryginalny wygląd
- gdy widzę coś takiego w aucie:
lub
to czuję że oddam zaraz treści żołądkowe.
- głośniki chciałbym aby zmieściły się pod oryginalne maskownice lub gdyby były większe (te w tylnich drzwiach) żeby maskownice były tradycyjne wyglądem przypominające te oryginalne.
- z uwagi na to iż nie chcę rzeźbić i wstawiać jakichś dużych, większych niż oryginalne otwory montażowe głośników to czy dla uzyskania ładnego, miękkiego i przyjemnego dla ucha dźwięku z ładnym basem nie wykluczam wrzucenie jakiegoś niedużego suba (nie chodzi o robienie koncertów tylko ładny, czysty i miękki ale głęboki basik).
- co do radia to dwie opcje. Albo coś z MP3 z Bluetoth by od razu był telefon (nie koniecznie CD - wystarczy USB, SD z MP3) albo
- radio oryginalne z emulatorem zmieniarki pod USB-MP3
Co byście zaproponowali (jakiś przykładowy zestaw co by ładnie grało) i potem jak to spiąć i co jest potrzebne na taki system.
Przejrzałem forum i jest dużo info co to tuba, co to taszka, jak montować taszkę (taszki i klejenie i lepienie nie interesuje mnie) ale nigdzie nie znalazłem schematu jak powienien wyglądać system CA w aucie. Jestem budowlańcem/projektantem budowlanym i tylko rysunki i schematy do mnie przemawiają.
Nie chcę robić CA na konkursy CA, na granie koncertów itp. Ma to być przyzwoicie grające, skromne ale z potencjałem nagłośnienie. Jakiś tam budżet na to bym przeznaczył ale prosiłbym o nie wyjeżdżanie z zestawami za 2,5 tyś. PLN.
Ogólnie chciałbym coś co by lepiej grało od oryginalnego zestawu który nie będzie mi pierdział jak sobie podgłośnię na jakimś ulubionym kawałku.
Prosiłbym o laickie słownictwo bo jak pisałem CarAudioDebil ze mnie. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a więc skromnie i oryginalnie przód jakieś dobre 10siątki tył 13nastki bądź 16nastki ale nie takie jak pokazałeś a odseparowane tzn wofer osobno i tzw syk osobno co do radia hm.. podaj maxymalną ilość $$ wtedy ci polecę coś a co do estetyki i wykonania to wszystko może wyglądać fajnie nawet taszki wszystko zależy od wykonania;) a co do tyłu jeśli kupisz system odseparowany maskownica na pewno będzie prosta i zarazem ładna żadnych fikuśnych kształtów
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
mezik0, te co pokazałem to właśnie mi o to chodzi żeby auto nie wyglądało jak statek kosmiczny. Chcę coś tradycyjnego ze spokojną maskownicą albo najlepiej schować ją pod ori.
Co do kasy to myślę że radio 400 - max maximum 500.
Więc albo jakieś fabryczne (około 50-100zł używka w ładnym stanie) i do tego emulator zmieniarki MP3-USB-SD 300zł albo jakieś radio po prostu z CD/MP3/USB.
Głośniki 100zł za komplet przód 100zł za tył. Myślę że coś przyzwoitego kupi za to już.
Kwestia suba i wzmaka jakiegoś otwarta ale też bez szaleństwa.
to tego dojdą kableki, złącznki, pierdoły no i komuś muszę zapłacić za zmontowanie i wyjdzie i tak niezła sumka.
Chyba że mi ktoś to łopatologicznie wytłumaczy i rozrysuje to sam to zrobię z przyjemnością.
Co do kasy to myślę że radio 400 - max maximum 500.
Więc albo jakieś fabryczne (około 50-100zł używka w ładnym stanie) i do tego emulator zmieniarki MP3-USB-SD 300zł albo jakieś radio po prostu z CD/MP3/USB.
Głośniki 100zł za komplet przód 100zł za tył. Myślę że coś przyzwoitego kupi za to już.
Kwestia suba i wzmaka jakiegoś otwarta ale też bez szaleństwa.
to tego dojdą kableki, złącznki, pierdoły no i komuś muszę zapłacić za zmontowanie i wyjdzie i tak niezła sumka.
Chyba że mi ktoś to łopatologicznie wytłumaczy i rozrysuje to sam to zrobię z przyjemnością.
a więc tak myślę ze do 400zł spokojnie kupi się radio które będzie pasować stylistycznie do deski audi jeśli chodzi o przód za 10cm hertze dasz 100zł a jeśli o tył za 13cm hertze ok 140zł plus tłumienie ok80zł wzmacniacz i skrzynia spokojnie zamknie się w 300stu może mniej co do wyjaśnienia już kiedyś wszystko łopatologicznie tłumaczyłem jednemu z kolegów i system gra;) tobie też z chęcią wytłumaczę co do sprzętu propozycje przyślę wieczorem bo teraz mam wyjazd do rodziny więc resztę tematu ogarniemy wieczorem;)
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Spoko
Na radio myślałem przeznaczyć własnie coś około 400 (albo jakieś coś albo ori+emulator).
Co do głośników to na pewno przód + tył.
Sub+wzmak w opcji (np żeby była możliwość dostawienia tego np za 2 miechy).
Chyba że wtedy trzeba na nowo ciągać instalację inaczej to rozważę od razu montaż wszystkiego ale np później nie teraz.
Teraz i tak mam na dzień dobry standardowe rozrządy/oleje/płyny więc i z kasą średnio.
Ogólnie co do radia to najbardziej odpowiadającą mi opcją było by jakieś radio fabryczne z emulatorem zmieniarki MP3 np:
Audi Delta CC
lub
Audi Chorus
lub
Audi Concert
i podpiąc pod AC który w przyszłości również planuję wsadzić
lub
Audi Chorus II
lub Audi Concert II
Tylko te dwa ostatnie dodatkowo chyba wymagają przejściówki z CAN.
Jeszcze takie pytanko. Jak to jest z tymi szerszymi panelami. Czy jak wywalę te maskownice po bokach w oryginalnym otworze to czy jak będę chciał wstawić zwykłe wąskie radio to czy można to z powrotem przywrócić czy trzeba będzie jakiś element nowy kupić?
Na radio myślałem przeznaczyć własnie coś około 400 (albo jakieś coś albo ori+emulator).
Co do głośników to na pewno przód + tył.
Sub+wzmak w opcji (np żeby była możliwość dostawienia tego np za 2 miechy).
Chyba że wtedy trzeba na nowo ciągać instalację inaczej to rozważę od razu montaż wszystkiego ale np później nie teraz.
Teraz i tak mam na dzień dobry standardowe rozrządy/oleje/płyny więc i z kasą średnio.
Ogólnie co do radia to najbardziej odpowiadającą mi opcją było by jakieś radio fabryczne z emulatorem zmieniarki MP3 np:
Audi Delta CC
lub
Audi Chorus
lub
Audi Concert
i podpiąc pod AC który w przyszłości również planuję wsadzić
lub
Audi Chorus II
lub Audi Concert II
Tylko te dwa ostatnie dodatkowo chyba wymagają przejściówki z CAN.
Jeszcze takie pytanko. Jak to jest z tymi szerszymi panelami. Czy jak wywalę te maskownice po bokach w oryginalnym otworze to czy jak będę chciał wstawić zwykłe wąskie radio to czy można to z powrotem przywrócić czy trzeba będzie jakiś element nowy kupić?
jeżeli chcesz szerokie radio to musi być ori od 80 , z a4 nie pasuje , znaczy pasuje ale jest szersze od ori z 80 zresztą poczytaj u mnie w temacie
https://audi80.pl/b4-decha-przed-po- ... ight=radio
obecnie znalazłem ori radio z 80 i jest git
https://audi80.pl/b4-decha-przed-po- ... ight=radio
obecnie znalazłem ori radio z 80 i jest git
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Czyli był problem z radiem do dechy przedlifta (bez jaśka pasażera). A jak mam u siebie deche z jaśkiem to jaka szerokość radia musi być?
WG opisu kodów po VIN mam:
8AD Radio "gamma"
9D0 Without preparation for two-way radio installation
Przyznam szczerze że miałem na uwadze Twój problem z szerokością radia bo pamiętam jak się z tym motałeś.
wujo1, te Twoje radio jak wygląda "od dupy strony"????
Jest wyjście na zmieniarkę i możliwość podpięcia emulatora MP3?
Mam u siebie te boczne słupeczki przy kieszeni czyli pewnie miałem starą gammę.
Gammy były jeszcze na wąski otór.
Może taka była fabrycznie:
Audi Gamma CC
lub
Audi Gamma Bose CC
lub
Audi Gamma CD
Jeszcze mnie zastanawia czy jak będę chciał zamontować te dłuższe radio to czy jak wywalę te boczne słupki w otworze to czy jak za rok mi się odwidzi i będę chciał z powrotem wsadzić wąskie radio to czy da radę czy muszę konsolę zmieniać z powrotem na taką ze słupkami?????
WG opisu kodów po VIN mam:
8AD Radio "gamma"
9D0 Without preparation for two-way radio installation
Przyznam szczerze że miałem na uwadze Twój problem z szerokością radia bo pamiętam jak się z tym motałeś.
wujo1, te Twoje radio jak wygląda "od dupy strony"????
Mam u siebie te boczne słupeczki przy kieszeni czyli pewnie miałem starą gammę.
Gammy były jeszcze na wąski otór.
Może taka była fabrycznie:
Audi Gamma CC
lub
Audi Gamma Bose CC
lub
Audi Gamma CD
Jeszcze mnie zastanawia czy jak będę chciał zamontować te dłuższe radio to czy jak wywalę te boczne słupki w otworze to czy jak za rok mi się odwidzi i będę chciał z powrotem wsadzić wąskie radio to czy da radę czy muszę konsolę zmieniać z powrotem na taką ze słupkami?????
Ostatnio zmieniony 11 lis 2011, 17:14 przez eSPe, łącznie zmieniany 2 razy.
co do ori radi to nic nie powiem a jeśli chodzi o późniejsze dołączenie wzmaka i skrzyni to niema problemu bo to tylko przeciągasz 2 przewody od aku do wzmaka oraz kable sygnałowe pod wzmak i tyle no dobra to ja idę na allegro i po przesyłam parę linków z głośnikami a co do radia już musisz zdecydować czy klasyczne czy jakieś nowe
[ Dodano: 2011-11-11, 17:20 ]
z 10siątek
nakamichi-sp-c40
hertz-dcx-100
helix-b-4x
z 13nastek
hertz-dsk-130
helix-b-52c
tyle że tu trzeba się zastanowić czy 13nastki czy16nastki b cena będzie bardzo podobna a wiadomo iż 16nastki będą dysponować większą mocą to raz a i będą bardziej w bass wpadać
kenwood-kdc-4051ur
alpine-cde-120r
cde-120rr
a takiego radyjka byś nie chciał ?? myślę iż wygląda klasycznie
znalazłem 10cm za 70 dych
hertz-dcx-100
i 13nastki helixa za 200zł
helix-130mm-13cm
ci prawda w jakiejś tam zabudowie ale to można rozebrać
[ Dodano: 2011-11-11, 17:20 ]
z 10siątek
nakamichi-sp-c40
hertz-dcx-100
helix-b-4x
z 13nastek
hertz-dsk-130
helix-b-52c
tyle że tu trzeba się zastanowić czy 13nastki czy16nastki b cena będzie bardzo podobna a wiadomo iż 16nastki będą dysponować większą mocą to raz a i będą bardziej w bass wpadać
kenwood-kdc-4051ur
alpine-cde-120r
cde-120rr
a takiego radyjka byś nie chciał ?? myślę iż wygląda klasycznie
znalazłem 10cm za 70 dych
hertz-dcx-100
i 13nastki helixa za 200zł
helix-130mm-13cm
ci prawda w jakiejś tam zabudowie ale to można rozebrać
Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, 11:26 przez mezik0, łącznie zmieniany 1 raz.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jedno mnie denerwuje. Że te radia mają wejścia chamskie od przodu na USB i AUX. Jak wetkniesz pendrive'a to tak bezczelnie wystaje. Nie mogli wymyślić aby te wejście USB i AUX było gdzieś z tyłu i na przedłużce sobie go schować np w schowku albo coś.
Co do głośników to również zastanawiałem się nad Hertz 10cm te co pokazałeś. Używki odpadają (nie wiadomo co tam grało, czy nie katowane, czy nie pierdzą) - nowe to nowe.
Te 13tki ciekawe http://allegro.pl/hertz-dsk-130-kurier- ... 45471.html
Widzę że w komplecie gwizdki to można by fabryczne gwizdki tylnych drzwi podmienić na te z kompletu.
Te 13 Helix to one jakieś z wbudowanym gwizdkiem są?
helix-b-4x
Wyjście na 4 wtyki widzę? Chyba odpada.
Co do 10tek.
Te co podałeś to są wszystkie jakieś z gwizdakmi?? To trzeba będzie coś przerobić fabryczną instalację?? Czy P&P?
Będą wtedy gwizdki z tyłu w drzwiach (jak fabryka nakazała) i z przodu w tych 10tkach?
Co do radia to poważnie się zastanawiam nad fabrycznym tylko jak to gra jak w fabrycznym 4x20W?
Wtedy pod wyjście zmieniarki chciałbym podpiąć to zmieniarka-usb-sd-xcarlink
Co do głośników to również zastanawiałem się nad Hertz 10cm te co pokazałeś. Używki odpadają (nie wiadomo co tam grało, czy nie katowane, czy nie pierdzą) - nowe to nowe.
Te 13tki ciekawe http://allegro.pl/hertz-dsk-130-kurier- ... 45471.html
Widzę że w komplecie gwizdki to można by fabryczne gwizdki tylnych drzwi podmienić na te z kompletu.
Te 13 Helix to one jakieś z wbudowanym gwizdkiem są?
helix-b-4x
Wyjście na 4 wtyki widzę? Chyba odpada.
Co do 10tek.
Te co podałeś to są wszystkie jakieś z gwizdakmi?? To trzeba będzie coś przerobić fabryczną instalację?? Czy P&P?
Będą wtedy gwizdki z tyłu w drzwiach (jak fabryka nakazała) i z przodu w tych 10tkach?
Co do radia to poważnie się zastanawiam nad fabrycznym tylko jak to gra jak w fabrycznym 4x20W?
Wtedy pod wyjście zmieniarki chciałbym podpiąć to zmieniarka-usb-sd-xcarlink
Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, 11:27 przez eSPe, łącznie zmieniany 1 raz.
cykne ci foty a obecnie mam podpiętą zmieniarkę więc wsio zobaczysz a co do różnicy radia szerokiego ori 80 a a4 to jest w mm zauważ na moim radiu grubość pomiędzy ekranikiem a bokiem radia i zobacz jaka jest w radiu z A4eSPe pisze:wujo1, te Twoje radio jak wygląda "od dupy strony"????
jeżeli byś miał ori konsole na szerokie radio to chyba wystarczyło by kupić ramke 2 dineSPe pisze:Jeszcze mnie zastanawia czy jak będę chciał zamontować te dłuższe radio to czy jak wywalę te boczne słupki w otworze to czy jak za rok mi się odwidzi i będę chciał z powrotem wsadzić wąskie radio to czy da radę czy muszę konsolę zmieniać z powrotem na taką ze słupkami?
albo zmieniać na ori , ale chyba nawet jak na wąskie radio konsola i byś podciał to by to pasowało ale nie jestem pewny ...
oczywiście też nie jestem specem od CA ale wpadłem na mały pomysł odnośnie przodu żeby troszkę wzbogacić przód i tak się trafiło że za free dostałem głośniki z Passata b5/golfa mk4 , do tego syczki od golfa mk3 aż 2 rodzaje , i mam zamiar w boczki FL wpakować z paska głośniki do tego maskownice
zaś w deche po ori głośnikach zapodam syczki z golfa mk3
zawsze to trochę polepszy dźwięk a z tych nowszych samochodów głośniku były ciut lepsze
Ostatnio zmieniony 21 sty 2012, 11:29 przez wujo1, łącznie zmieniany 1 raz.
Espe widziałem alpainy co mają usbki z tyłu ;D na kabelku poszukam dziś co do 10siątek z przodu to pasują p&P a tył tak jak sam już pisałeś podmieniasz syki i wofery pod ori
ogólnie co do wbudowanych gwizdków to nie zaleca się takich głośników dawać w drzwi bo po to jest system odseparowany i ogólnie takie głośniki inaczej oddają dzwięk
ogólnie co do wbudowanych gwizdków to nie zaleca się takich głośników dawać w drzwi bo po to jest system odseparowany i ogólnie takie głośniki inaczej oddają dzwięk
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no więc chciałbym dać 10cm w deskę w ori otwory bez syków i z tyłu 13tki w ori otwory i syki w oddzielne ori miejsca w tylnich drzwiach.
Ewentualnie syki w słupki przednie ale to już rzeźba więc to jako ostateczność.
wujo1, czyli te słupki są odkręcane (mam u siebie otwór na wąskie radio)?
Czyli jak chce te szerokie radio to wystarczy je odkręcić czy trzeba to wycinać?
Wiesz chodzi mi o to żeby zrobić to jak najmniej niszczącym sposobem i żeby była możliwość powrotu do wąskiego radia jak mi się zamarzy.
wyjo1 u ciebie siedzi gamma teraz?
Bo widzę że próbowałeś "wcisnąć" deltę (http://img651.imageshack.us/img651/2238/dsc00027je.jpg) która była za szeroka a widocznie musi to być gamma (http://img826.imageshack.us/img826/414/f90327.jpg) która wymiarem pasuje rozmiarowo? Dobrze rozumuję?
Czyli radio 21,9cm nie wejdzie w deskę poliftową z jaśkiem?
[ Dodano: 2011-11-12, 12:50 ]
kurna. teraz zauważyłem , zarówno delta i gamma była inna pod A80 i inna pod B5??
GAMMA
DELTA
Którą masz obecnie? Która ma wyjście zmieniarki i pod którą podejdzie emulator?
I jak to gra jeżeli wyjście ma 4x20W bo tak mają chyba te radia. Czy wtedy trzeba wszystko przez zewnętrzny wzmak puścić?
Ewentualnie syki w słupki przednie ale to już rzeźba więc to jako ostateczność.
wujo1, czyli te słupki są odkręcane (mam u siebie otwór na wąskie radio)?
Czyli jak chce te szerokie radio to wystarczy je odkręcić czy trzeba to wycinać?
Wiesz chodzi mi o to żeby zrobić to jak najmniej niszczącym sposobem i żeby była możliwość powrotu do wąskiego radia jak mi się zamarzy.
wyjo1 u ciebie siedzi gamma teraz?
Bo widzę że próbowałeś "wcisnąć" deltę (http://img651.imageshack.us/img651/2238/dsc00027je.jpg) która była za szeroka a widocznie musi to być gamma (http://img826.imageshack.us/img826/414/f90327.jpg) która wymiarem pasuje rozmiarowo? Dobrze rozumuję?
Czyli radio 21,9cm nie wejdzie w deskę poliftową z jaśkiem?
[ Dodano: 2011-11-12, 12:50 ]
kurna. teraz zauważyłem , zarówno delta i gamma była inna pod A80 i inna pod B5??
GAMMA
DELTA
Którą masz obecnie? Która ma wyjście zmieniarki i pod którą podejdzie emulator?
I jak to gra jeżeli wyjście ma 4x20W bo tak mają chyba te radia. Czy wtedy trzeba wszystko przez zewnętrzny wzmak puścić?