Niemiecki samochód a się psuje! To mnie zdziwiło, ale jednak to nie japończyk który się sypie z silnikiem v-tec którego objeżdża każdy mercedes audi i bmw no nie zapominajm o porsche. Nie do tego Szanowni Państwo zmierzam. Koniec z moją gadką filozoficzną.
Ależ mianowicie sprawa ma się tak. Zakupiłęm piękne audi 3 tygodnie temu. I się pojawił problem. Gdy jadę nim na dziurach naszych polskich (przecie kurna nie niemieckich) pojawiają się stuki dochodzące z tylnych kół, zawieszenia, wahaczy po prostu z tyłu. Mili państwo nie wiem czy to coś zmienia ale ma auto sportowe zawieszenie oraz felgi aluminiowe 16 cali i przebieg uwaga 180 tyś. w który nie wieże. Powiedzcie mi co to są za stuki? tak wali coraz mocniej z każdą przejażdżką moim bolidem.
Jeszcze dodam, ze jak kopnę w tylną opone to tak wali metalicznym dzwiękiem. I się koło rusza jak walne tak.
Z góry dziękuje.
[80 B4] Stuki w zawieszeniu...
[80 B4] Stuki w zawieszeniu...
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2007, 09:45 przez karolb123, łącznie zmieniany 1 raz.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Jak się rusza koło i Ci wyraźnie i głośno stuka to, o ile koła są dobrze przykręcone :mrgreen: , przychodzi mi tylko jedno do głowy - łożyska kół. Podnieś tyłek (auta oczywiście ) i poruszaj całym kołem na boki, w osi pionowej i poziomej. Jak będziesz czuł wyraźne luzy i słyszał stuki to prawdopodobnie łożyska.