Witam
Potrzebuję turbinę do mojego na wpół rozebranego 1.6 TD. Możecie mi podpowiedzieć czym się sugerować wybierając turbinę? tylko modelem, silnikiem, rocznikiem i KM? czy raczej numerami na turbinie??
A może ktoś z kolegów ma niepotrzebną turbinę do sprzedania??
[B3 1.6TD RA] 1.6 TD potrzebna turbina
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
hehe chętnie bym z niej zrobił trofeum na ścianę zamiast poroża jelenia , powiedz mi kolego to kkk k14 to jest oznaczenie turbiny którą potrzebuję, czy co to jest? jeździłem bez turbiny działającej poprawnie jak ostatni osioł i podejrzewam że dlatego mi się trochę grzała ta moja "babcia" jest to możliwe w ogóle? Bo wiem ze mieszanka paliwa dozowana do silnika jest przystosowana do turbiny a jak nie działa turbina poprawnie to silnik jest w pewnym stopniu "zamulany" przez zalewanie zbyt duża ilością paliwa której nie może dopalić w całości. Tak jest czy się mylę??
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Diesel to zapłon samoczynny, spala tyle ile ma powietrza, reszta idzie w wydech w postaci czarnej chmury Jakiś to wpływ na proces spalania ma ale jestem zbyt mało poinformowany w kwestii termodynamiki o ile % wzrosłaby temp spalania.
A co do "kkk k14" to KKK - nazwa firmy (jak Garrett), K14 - model (jak T2).
Generalnie szukaj albo KKK K14 albo Garrett T2.
A co do "kkk k14" to KKK - nazwa firmy (jak Garrett), K14 - model (jak T2).
Generalnie szukaj albo KKK K14 albo Garrett T2.
-
- Forum Audi 80
dzięki za info no ja właśnie mam gareta T-2 i patrze na allegro i jest kilka ale po 400 zł w gore a z kolei moje audi jest warte ok 2 tys :shock: wiec prawie 1/4 ceny samochodu
chyba sobie odpuszczę i poczekam na jakaś okazje w postaci rozbitego audi albo okazjonalnej b4 1.9tdi kombi koniecznie w ciemnym kolorze :mrgreen:
chyba sobie odpuszczę i poczekam na jakaś okazje w postaci rozbitego audi albo okazjonalnej b4 1.9tdi kombi koniecznie w ciemnym kolorze :mrgreen: