[B4 2.0 ABT] Nieprzyjemny zapach po wymianie nagrzewnicy
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
[B4 2.0 ABT] Nieprzyjemny zapach po wymianie nagrzewnicy
Witam.
Tydzień temu w piątek wymieniłem nagrzewnice. Nawet mi to poszło jak na pierwszy 5 godzin i po bólu, ale nie o to chodzi. Mianowicie jak auto jest zagrzane to strasznie śmierdzi.
Cały czas jeżdżę na włączonym ogrzewaniu i ten smród nie znika. Moje pytanie do kolegów którzy wymieniali nagrzewnicę na nową jak długo to będzie śmierdzieć, bo mnie to już denerwuje i rodzinka bardzo marudzi. Z góry dziękuje.
Tydzień temu w piątek wymieniłem nagrzewnice. Nawet mi to poszło jak na pierwszy 5 godzin i po bólu, ale nie o to chodzi. Mianowicie jak auto jest zagrzane to strasznie śmierdzi.
Cały czas jeżdżę na włączonym ogrzewaniu i ten smród nie znika. Moje pytanie do kolegów którzy wymieniali nagrzewnicę na nową jak długo to będzie śmierdzieć, bo mnie to już denerwuje i rodzinka bardzo marudzi. Z góry dziękuje.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Kontakt:
IC69 klimy nie mam. Płynu nie ubywa a nagrzewnica założona była nowiutka prosto ze sklepu. Jak wymieniałem chlodnice to tez tak waliło ale krótko ok 2 dni i się "wypaliła" a to już wali tydzień i nie przechodzi. Chyba odpale samochód i i zostawi go na jakieś trzy godziny z ogrzewaniem włączonym żeby się to wszystko wygrzało może wtedy przejdzie.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Kontakt:
zależy czym ci "pachnie". Być może masz brudny filtr kabinowy. Albo tak jak u mnie na wilgotną nagrzewnicę przyklejały się różnego rodzaju ciała stałe i pod wpływem wilgoci to zaczęło gnić. A w ogóle to po rozebraniu całej dmucgawy to było tam tyle syfu że niewilka wilgoć powodowała już rozmnażanie się różnego rodzaju grzybów i innych pachnących rzeczy. Także jak ci dalej będzie tak jechać to być może będzie czekała rozbiórka całej obudowy dmuchawy i dokładne mycie.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nagrzewnice masz napewno. Nie słyszłem jeszcze o Audi które by nie posiadało nagrzenicy. Skoro teraz ci nie grzeje to jest kilka opcji:
1 Niesprawny termostat
2 Zapchana nagrzenica
3 Zerwana bądź spadnięta lub źle założona któraś z linek sterowania nadmuchem
To są najczęstsze objawy.
Nagrzewnica znajduje się pośrodku auta pod deską rozdzielczą tak więc dostać się do niej musisz ją rozebrać.
1 Niesprawny termostat
2 Zapchana nagrzenica
3 Zerwana bądź spadnięta lub źle założona któraś z linek sterowania nadmuchem
To są najczęstsze objawy.
Nagrzewnica znajduje się pośrodku auta pod deską rozdzielczą tak więc dostać się do niej musisz ją rozebrać.
grzeje mi jak silnik troche sie nagrzeje czy tak ma byc a dokladniej po przejechaniu okolo 3km w temp okolo 5st/c zaczynam odcZuwac leeko cieplo jezeli tak ma byc to czyli wszystko jest ok bo nie wiem jak ma do konca dzialac ta nagrzewnica czy ona dziala przed nagrzaniem sie ukaldu czy to jest dodatkowe ogrzewanie ktore powinno dzialc szybciej dzieki za odpowiedz