[B4 1.9 TD AAZ] olej z zaworu EGR?
- mechatomek
- Forum Audi 80
[B4 1.9 TD AAZ] olej z zaworu EGR?
Witam forumowiczów! mam takie pytanko, bo ostatnio zaczęły mnie denerwować wycieki w mojej niuni więc po troszku z nimi walczę. napiszcie mi proszę czy jes możliwość żeby z zaworu EGR kapał olej silnikowy? ostatnio poczyściłem wszystko posprawdzałem czy szczelnie siedzi rurka podająca olej na turbinę bo pierwsze podejrzenia padły na nią ale okazało się zę to nie z niej. z góry dzięki za odpowiedź
- mechatomek
- Forum Audi 80
EGR cieknie bo poszła membrana...trzeba go zaślepić a oprócz tego jeszcze ja bym odłączył ten plastikowy wężyk zasilający go ...bo do jego działania potrzebne jest podciśnienie z pompy od wspomagania hamulców jeżeli membrana jest dziurawa to to wspomaganie nie będzie działało dostatecznie w niektórych momentach....
....aby przestał brać 1l/100 km czasami wystarczy wymienić tylko uszczelniacze i to bez zdejmowania głowicy....
....aby przestał brać 1l/100 km czasami wystarczy wymienić tylko uszczelniacze i to bez zdejmowania głowicy....
- mechatomek
- Forum Audi 80
nic nie pisałem że bierze mi 1l na 100km chłopaki przestańcie, denerwują mnie tylko te wycieki i chciałem wiedzieć czy akurat ten co o nim pisze to coś poważnego, głowica była robiona 30 tyś km temu bo klina na wale mi poszedł są zrobione uszczelniacze nowe zawory planowanie nowe szklanki i jeszcze coś tam już nie pamiętam. oleju mało co ubywa ale tak jak pisałem po troszku walczę z wyciekami. pozdrawiam wszystkich
- mechatomek
- Forum Audi 80
- wampir1988
- Audi 80 Klub