[b4] Lampy przednie - wybór żarówek
Panie i Panowie, ostatnio pokusiłem się na żarówki philipsa BLUE VISION ULTRA, powiem Wam rewelacja. Mam porównanie do tungsramów 50%+ i powiem ze te Philipsa to na prawde fjanie wyglądaja na aucie (czyste białe światło w reflaktorze) - super propozycja dla tych, któzy chcą zeby ładnie świeciło.
Natomiast dla tych którzy chca mieć wiecej światła to polecam Philips X-treme Vision. Wypadaja lepiej założone w Audi niż Osramy Nigh Breaker.
Natomiast dla tych którzy chca mieć wiecej światła to polecam Philips X-treme Vision. Wypadaja lepiej założone w Audi niż Osramy Nigh Breaker.
Może jakas fotorelacja jak świecą te nowe BlueVision Ultra, jestem bardzo ciekaw czym różnia się od zwykłych bluevision.trawek pisze:Panie i Panowie, ostatnio pokusiłem się na żarówki philipsa BLUE VISION ULTRA, powiem Wam rewelacja. Mam porównanie do tungsramów 50%+ i powiem ze te Philipsa to na prawde fjanie wyglądaja na aucie (czyste białe światło w reflaktorze) - super propozycja dla tych, któzy chcą zeby ładnie świeciło.
Osram Night Breaker wytrzymały mi obie rok. Spaliły się w odstępie miesiąca. Obecnie już ponad 2 lata mam Philips Xteme Vision i ciągle świecą dobrze. Dużo pomaga wyczyszczenie wnętrza lampy co jakiś czas. Ja czyszczę co 0,5 roku jak mi się przypomni.
Ogólnie to B4 ma cieniutkie światła. Mojego teścia golf 5 bije na łep oświetlenie drogi. Natomiast teraz udało mi się kupić A6 z ori bixenonami i tu dopiero robi się widno w nocy 8-)
Ogólnie to B4 ma cieniutkie światła. Mojego teścia golf 5 bije na łep oświetlenie drogi. Natomiast teraz udało mi się kupić A6 z ori bixenonami i tu dopiero robi się widno w nocy 8-)
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
z autem generację nowszym?Tighe pisze:... czy paskiem b5 wypadają po prostu słabo.
Z autem co najmniej 2 generacje młodszym?Tighe pisze:Z golfem V pewnie by było podobnie.
Popieram.Kolczat pisze:zacznijcie ludzie od nowych odblysnikow a skonczcie na super zarowkach, wtedy bedziecie odczuwac komfort
To co zamieniamy się soczki za zespolone? <rotfl2> <rotfl2> <rotfl2>Kolczat pisze:juz nie wracam do xenonu bo to sliski temat...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Napisałem, że możesz porównać z autem nie koniecznie młodszym, B4 i tak wypadnie cienko. Ale wolisz czepiać się dalszej części, wnosząc do tematu tylko to co każdy już wie. Napisałem auta z którymi JA porównywałem. Gdybyś doczytał jeszcze wcześniej też byś zauważył, że napomniałem o różnicy epok, której Kolczat się dziwił... Nie wiem po co się spinacie, chyba dla postów technicznych, gdyby B4 miało dobre światła nie istniały by takie tematy jak np. ten: https://audi80.pl/all-tuning-swiatel ... t10711.htm Pozdro.
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
Odgrzeje kotleta, na rynku pojawiły sie nowe żarowki Philipsa Crystal Vision, maja one 4300k i świeca ładnie, tzw zimna biel, podobno w nocy np w deszcz, jest bardzo dobre swiatło.
A nie jak to w tym chinskich podrobkach co maja 6000k czy 8500k i nic nie widać.
Ce na to 70zł za komplet + postojówki.
Co wy na takie zarowki?
http://moto.allegro.pl/zarowki-philips- ... 04181.html
A nie jak to w tym chinskich podrobkach co maja 6000k czy 8500k i nic nie widać.
Ce na to 70zł za komplet + postojówki.
Co wy na takie zarowki?
http://moto.allegro.pl/zarowki-philips- ... 04181.html
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
Crystal Vision sa następcami Blue Vision ultra ktore miało jasność światła 3500k-4000k, te zaś maja 4300K, i według stop kalwina od 4200k do 5700k, jest zimne białe światłoŻelu pisze:Kup, sprawdź i podziel sie opinią Na moje oko to będzie to samo co Blue Vision bądź, tańsze, Osram Cool Blue (które mam i polecam).
Chyba je kupie i przetestuje, wkrótce sie wypowiem na ich temat.