Witam państwa , to mój pierwszy post.
Od czasu wymiany rozrusznika ( poprzedni padł) mam problem z odpaleniem samochodu kiedy jest zimny.
Samochód odpala natychmiast , ale obroty spadają i gaśnie , zazwyczaj za 5-11 razem obroty zatrzymują się na 400-500 a póżniej wchodzi na optymalny ( 900)
Czytałem poprzednie posty i pisano o czuj.temp lub pompie paliwowej , dlatego też znajomy pojechał na diagnostyke , ale nic tam nie wykryli
Tutaj wrzucam krótki filmik
http://w983.wrzuta.pl/film/94zLIF4cdvj/mov00089
Samochód kiedy jest ciepły odpala bez problemu
problem z odpaleniem audi kiedy zimny
-
- Forum Audi 80
Najpierw top się przywitaj na forum i zastosuj tagi bo ci Admin opierdzieli podłącz się pod Vaga jeszcze raz, bo ci się chyba jeśli mnie wzrok nie myli kontrolka CHECKENGINE ci się pali i jeśli potem ci się dalej pali po zapaleniu i jeździe to coś nie tak jest , i właśnie sprawdź czy nie masz pęcherzyków powietrza w przewodach i dokłdnie wymień filtr paliwa musowo żeby wykluczyć najwyżej filtr :
podepne sie do tematu u mnie odpala bez swiec ( aż dziwne przy -2 ) tylko trzeba troche pokrecić z 3-5 obrotów walu i odpala ) na cieplym to od 1,4 obrotu praktycznie odpala
co jest nie tak ,że kontrolka od świec pali sie moze z ułamek sekundy i gasnie i swiece chyba nie grzeja ?
dodam że mam za mały aku jakis z benzyniaka 46AH i ma chyba z 6 lat ale jakos kreci :shock:
co jest nie tak ,że kontrolka od świec pali sie moze z ułamek sekundy i gasnie i swiece chyba nie grzeja ?
dodam że mam za mały aku jakis z benzyniaka 46AH i ma chyba z 6 lat ale jakos kreci :shock: