witam
mam pytanie czy rozdzielacz wtrysku do silnika 3A jest identyczny z tymi w JN,DZ,SD
optycznie wygladaja na takie same. Audi nie dziala na benzynie ogolnie blaszka w przeplywomierzu wyjeta to zrobil poprzedni wlasciciel wiec przypuszczam ze audi po strzale gazu bo rura do przeplywomierza jest klejona tasma rura jest juz kupiona 2. mechanik powiedzial ze musze wymienic przeplywomierz ale ni hu hu nie ma na zadnym szrocie audi z 3A na jednym gosciu powiedzial ze ma jakas b3 1,8 na wtrysku wiec przypuszczam ze to któryś z wyżej wymienionych silników
Z gory dzieki za odpowiedz
pozdrawiam T0m3k
[b3 2.0 3A] Rozdzielacz wtrysku
nie wiem czy z silników 1.8 podejdzie...wydaje mi się, że nie. ale na allegro widziałem kilka zestawów np. ten : http://allegro.pl/mechaniczny-uklad-wtr ... 27474.html
ja mam ten sam silnik i tez musze przy wtrysku pogrzebać, a czesci za wiele do tego nie ma:P
ja mam ten sam silnik i tez musze przy wtrysku pogrzebać, a czesci za wiele do tego nie ma:P
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Rozdzielacz nie będzie pasował z innych wersji niż z 3A, przepływka również musi być z 3A. Gaz w tych silnikach trudno jest połączyć z tym wtryskiem, najlepszym wyjściem było by wylanie go lub wstawienie blosa. Jak strzeli to znów pociągnie po kieszeni. Jak nie wiesz jak wyregulować wtrysk to lepiej się za to nie brać, bo kręcąc śrubką od dawki paliwa można tylko spaprać robotę.
ale czy aad i 3a to nie jest ten sam silnik bo w zdjeciach pogladowych silnikow na forum pod tymi nazwami jest te same zdjeciekarol89 pisze:Co wiem na 100% to to że rozdzielacz jest taki sam w 1.8 JN i 2.0 AAD te same numery mają. I pasują na przemian co do 3A nie wiem...
[ Dodano: 2011-11-17, 11:47 ]
Gaz jest dla kuchenek wiec u mnie w aucie zostanie usuniety :mrgreen:Audi Sport pisze:Rozdzielacz nie będzie pasował z innych wersji niż z 3A, przepływka również musi być z 3A. Gaz w tych silnikach trudno jest połączyć z tym wtryskiem, najlepszym wyjściem było by wylanie go lub wstawienie blosa. Jak strzeli to znów pociągnie po kieszeni. Jak nie wiesz jak wyregulować wtrysk to lepiej się za to nie brać, bo kręcąc śrubką od dawki paliwa można tylko spaprać robotę.
poza tym czesci sa dosc drogie a nie chce zeby po naprawie po przejechaniu kilometra byl wybuch.Ogolnie to jezdzilem nim tylko na gazie od czasu kupna i strzalow nie bylo ale czas zabrac sie za to bo idzie zima i moze byc ciezko.A w przeplywomierzu nie ma tej blaszki wiec trzeba szukac drugiego
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
To że różnią się kolektorem i jeszcze czymś to nie znaczy że mają inne rozdzielacze paliwa...dla pewności niech ktoś co ma 3A poda numer rozdzielacza i ja porównam z rozdzielaczem przy 80-tce ( JN) i będzie wiadomo czy taki sam.T0m3k pisze:czyli to 2 odmienne silniki no to lipa troszke bo zawsze to jedna opcja wiecej z wtryskiem z czegos innego
wlasnie ja bym mógł podac ale auto w naprawie a polecialem na pieniadze i postawilem zamiast u mechanika to u pasjonata audi wszyscy mowili ze gosc jest pewny i dobry w tym co robi poza tym posiada duuuuzo czesci ale auto stoi u niego juz 2 miesiac a on nic nie robi :-x i planuje zaczac zbierac samemu czesci i moze ze znajomym cos bym wymyslil bo ten znajomy to pewniak i szybko naprawia.ogolnie jak bylem u tego goscia to naprawde widac ze pasjonat ma swoje dwie 90 z q i 200 i to piekne 200 ale wlasnie to mnie zmylilo trzeba bylo stawiac gdzies indziej
[ Dodano: 2011-11-22, 19:15 ]
numer mojego rodzielacza to 0 438 101 035
[ Dodano: 2011-11-22, 19:15 ]
numer mojego rodzielacza to 0 438 101 035