[b4 1Z] 95r AVANT prośba o rozszyfrowanie i naprawienie :)
hudy pisze:ten czujnik daje inf o liczbie obrotów i położeniu wału i na podstawie tych danych obliczana jest chyba dawka i początek wtrysku.sprawdz najpierw kable przy nim a sam czujnik powinien mieć rezystancje 400-450 om
To bardzo mozliwe bo wlasnie mi dawka dziwnie skacze.od 3.2 do 4.6 i jak vag podlaczony to dziwnie pracuje i jak by przerywal. Pewnie czujnik zasyfiony. Niemam kiedy tego zrobic bo brak garazu.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
nie trzeba garażu żeby go wyczyścić :mrgreen: https://audi80.pl/-b4-19tdi-1z-czujn ... t46902.htm
.ale przy minusowej temperatury i brak kanalu... Wyczyscilem to bo dzis ladna pogoda....troche lepiej chodzi.ale tam mam pelno oleju.pewnie poszedl uszczelniacz walu.kiedys sie to zrobi.jutro podlacze vaga.a mam 2 dziury w komorze sprzegla pod spodem.to tak ma byc?gibaj pisze:nie trzeba garażu żeby go wyczyścić :mrgreen: https://audi80.pl/-b4-19tdi-1z-czujn ... t46902.htm
oj teraz to nie zrobie tak szybko. sa takie pol prostokatne pod spodem sprzegla.kolega mi mowil ze to do tego zeby syf wylatywal.gibaj pisze:tak ma być najlepiej zrób fotkę bo nie wiem o których dziurach mówimy :mrgreen:
a tam pelno oleju,skrzynie tez mam zapocona olejem,ale widze ze ten typ tak juz ma ,bo to moj 2-gi b4 i tamten mial to samo.
[ Dodano: 2011-11-21, 07:49 ]
co do grzania swiec , zrypany byl niebieski czujnik temp. swiece grzaly 1 s ( ale lampka na zegarach nie zaleznie od tego i tak nie swieci) kolega mi dal swoj czujnik bo jemu nie potrzebny ,dał mi czarny troche sie roznil od tego niebieskiego i jest z AHU ale teraz grzeja na zimnym ( temperatura plynu + 4) 8 sekund ale lampa i tak sie nie swieci,pociagne sobie pod 1 kapturek jakas diode albo brzeczyk i bedzie ok
ps :
dzis rano -3 odpalił od strzała, trzeba poczekac az cyknie przekaznik i odpalic,na lampe nawet nie patrze bo i tak pokazuje jak chce.
do tego wszystkie paski mi piszczały ale wymienilem koło pasowe na wale , te od alternatora bo bylo krzywe,tera to klasa , nic nie piszczy,koledze nalezy sie duza flacha ale nic nie chcial za te kolo ( kolo tez od AHU ) troche inne ale pasuje ale to OT troche.
ale jak komus piszczy pasek alternatora to zaczal bym wlasnie od wymiany tego kola na proste i gra muzyka
dodam ze myslalem ze to pasek bo moj nadaje sie na wyzucenie bo poparcialy itp.a jednak to nie pasek i na tym jezdzi i nic nawet nie mruknie.
[ Dodano: 2011-11-25, 08:53 ]
czujnik wału wyczyszczony,ale dalej wykakuje bład. i ten aletrnator tez blad wyskakuje.
czujnik temp juz wymieniony na jakis chinski za 15 zeta i tez juz dziala poprawnie, swiece grzeja poprawnie tylko lampka sie nie swieci,wiec chyba zegary do wymiany.
[ Dodano: 2011-12-02, 23:24 ]
odswierze temat. Zostaly mi 2 bledy. 1 to czujnik predkosci czy czegos... Wykasuje i niby niema.po paru dniach wyskakuje ponownie.sprawdzany byl czujnik walu i jest w oleju moze to przez to.wyczyszcze ale na 2 dzien znowu w oleju. 2 blad to tego alternatora.vag widzi ladowanie 12.50v , miernik widzi ladowanie 14.50v. I czemu w vagu nie widac aktualnego spalania? Tylko jest puste pole?