[Audi 80 B4 '92] Jakie zawieszenie do tego modelu ??
Witam. Planuje po zimie wymienić calutkie zawieszenie w mojej B4 sedan AAZ. Wymiana dotyczy wszystkiego od 'a' do 'z' razem z rzeczami które warto przy okazji wymienić. Byłbym wdzięczny jeśli wypisalibyście jakie podzespoły kupić i jakiej firmy. Kasa nie gra roli... ale jeśli na czymś można zaoszczędzić to będzie fajnie Zależy mi na komforcie i miękkim zawieszeniu. Żadnego sportowego czy utwardzanego. Z góry wielkie dzięki !!
Ostatnio zmieniony 14 lis 2011, 20:38 przez perdonar, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
Idziesz do sklepu szik albo do jakiegoś innego ale dobrego i mówisz im że chcesz wymienić zawieszenie przednie wraz z gumami. Mówisz że:
Przód:
Amortyzatory przód Sachs 2szt oraz odboje i osłony sachs 2szt tylko nie kupuj plastikowej tylko takiej harmonijkową
Łożyska mak-persona 2szt. Lemforder
Drążek stabilizatora Lemforder 2szt
Końcówki drążków kierowniczych Lemforder 2szt
Sworzeń wahacza Lemforder 2szt
Tuleja wahacza Lemforder przód 4szt
Gumki sanek Lemforder chyba 4szt
Tył
Amortyzatory Sachs wraz z odbojami
Tuleja belki tylnej Lemforder 2szt
Chyba wszystko ci wymieniłem ja u ojca w B4 wszystko tych 2 firm założyłem Cichosza jak makiem zasiał. A jeżeli chcesz zaoszczędzić to wiele jest wynalazków Jeżeli gdzieś jest błąd albo czegoś nie dopisałem to poprawcie
Przód:
Amortyzatory przód Sachs 2szt oraz odboje i osłony sachs 2szt tylko nie kupuj plastikowej tylko takiej harmonijkową
Łożyska mak-persona 2szt. Lemforder
Drążek stabilizatora Lemforder 2szt
Końcówki drążków kierowniczych Lemforder 2szt
Sworzeń wahacza Lemforder 2szt
Tuleja wahacza Lemforder przód 4szt
Gumki sanek Lemforder chyba 4szt
Tył
Amortyzatory Sachs wraz z odbojami
Tuleja belki tylnej Lemforder 2szt
Chyba wszystko ci wymieniłem ja u ojca w B4 wszystko tych 2 firm założyłem Cichosza jak makiem zasiał. A jeżeli chcesz zaoszczędzić to wiele jest wynalazków Jeżeli gdzieś jest błąd albo czegoś nie dopisałem to poprawcie
Witam,-dobrze Tobie kolega pawelk2002 napisał...Ja mogę ze swojej strony dodać ceny tego wszystkiego bo własnie przed miesiącem wszystko wymieniałem..,-oprócz amorków bo kilka miesięcy wcześniej...Ceny będą za komplet tj za 2 lub 4szt.
Za wymianę wszystkiego zapłaciłem 600zł.
A więc:
quote="pawelk2002"]Idziesz do sklepu szik albo do jakiegoś innego ale dobrego i mówisz im że chcesz wymienić zawieszenie przednie wraz z gumami. Mówisz że:
Przód:
Amortyzatory przód Sachs 2szt oraz odboje i osłony sachs 2szt tylko nie kupuj plastikowej tylko takiej harmonijkową -same odboje i osłony 90zł
Łożyska mak-persona 2szt. Lemforder -68zł
Drążek stabilizatora Lemforder 2szt -128zł
Końcówki drążków kierowniczych Lemforder 2szt -90zł
Sworzeń wahacza Lemforder 2szt -250zł
Tuleja wahacza Lemforder przód 4szt -60zł
Gumki sanek Lemforder chyba 4szt -190zł
Tył
Amortyzatory Sachs wraz z odbojami -same odboje 40zł
Tuleja belki tylnej Lemforder 2szt -50zł
Chyba wszystko ci wymieniłem ja u ojca w B4 wszystko tych 2 firm założyłem Cichosza jak makiem zasiał. A jeżeli chcesz zaoszczędzić to wiele jest wynalazków Jeżeli gdzieś jest błąd albo czegoś nie dopisałem to poprawcie[/quote]
Za wymianę wszystkiego zapłaciłem 600zł.
A więc:
quote="pawelk2002"]Idziesz do sklepu szik albo do jakiegoś innego ale dobrego i mówisz im że chcesz wymienić zawieszenie przednie wraz z gumami. Mówisz że:
Przód:
Amortyzatory przód Sachs 2szt oraz odboje i osłony sachs 2szt tylko nie kupuj plastikowej tylko takiej harmonijkową -same odboje i osłony 90zł
Łożyska mak-persona 2szt. Lemforder -68zł
Drążek stabilizatora Lemforder 2szt -128zł
Końcówki drążków kierowniczych Lemforder 2szt -90zł
Sworzeń wahacza Lemforder 2szt -250zł
Tuleja wahacza Lemforder przód 4szt -60zł
Gumki sanek Lemforder chyba 4szt -190zł
Tył
Amortyzatory Sachs wraz z odbojami -same odboje 40zł
Tuleja belki tylnej Lemforder 2szt -50zł
Chyba wszystko ci wymieniłem ja u ojca w B4 wszystko tych 2 firm założyłem Cichosza jak makiem zasiał. A jeżeli chcesz zaoszczędzić to wiele jest wynalazków Jeżeli gdzieś jest błąd albo czegoś nie dopisałem to poprawcie[/quote]
-
- Forum Audi 80
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
andi77,
ze swojej strony dodam, ze firma TRW tez produkuje dobrej jakosci produkty, a co do tuleji to proponowalbym zainwestowac w poliruetan, sam zalozylem na wahaczach wlasnie ten wynalazek i jest milo i przyjemnie, natomiast na tyl zakupilem lemfordowskie seryjne gumy i po przebiegu nie przekraczajacym 10tys km odezwaly sie na nowo, fakt ze u mnie i kolo jest mocno nie seryjne i zawieszenie troche twardsze, ale jak na taka firme to powinno troche dluzej wytrzymac, jednak technologia belki zawieszenia tyl w audi b4 wola o pomste do nieba, gdyz simerbloki tam montowane sam okropnie male i chyba to jest powod ich slabej zywotnosci, natepnym razem inwestuje w poliruetan bo wiem ze jest to zakup ktory sie zwraca ;]
chyba jendak nie zapomnialpawelk2002 pisze:Amortyzatory przód Sachs 2szt oraz odboje
ze swojej strony dodam, ze firma TRW tez produkuje dobrej jakosci produkty, a co do tuleji to proponowalbym zainwestowac w poliruetan, sam zalozylem na wahaczach wlasnie ten wynalazek i jest milo i przyjemnie, natomiast na tyl zakupilem lemfordowskie seryjne gumy i po przebiegu nie przekraczajacym 10tys km odezwaly sie na nowo, fakt ze u mnie i kolo jest mocno nie seryjne i zawieszenie troche twardsze, ale jak na taka firme to powinno troche dluzej wytrzymac, jednak technologia belki zawieszenia tyl w audi b4 wola o pomste do nieba, gdyz simerbloki tam montowane sam okropnie male i chyba to jest powod ich slabej zywotnosci, natepnym razem inwestuje w poliruetan bo wiem ze jest to zakup ktory sie zwraca ;]
-
- Forum Audi 80
hehe o odbojach nie zapomniałem a co do tych poliuretanowych słyszałem właśnie że są bardzo dobre ale nie wiem jak z miękkością samochodu ponoć są różne twardości ale biorąc pod uwagę że kolega chce mieć miękko i za rozsądne pieniądze to poleciłem firmę Lemforder chociaż TRW też jest bardzo dobrą firmą
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
pawelk2002, chlopaki do seryjnych zawiasow zalozyli zolte poliruetany z Olkuskiej firmy i nie odczuwaja czegos w podobe gwintu czy sportowego zawieszenia, wiec zapewniam ze nic z tych rzeczy sie dziac nie bedzie, o ile nie uzyjesz najtwardszego materialu... zaleta jest ze uklad kierowniczy staje sie precyzyjniejszy
-
- Forum Audi 80
- taxidriver
- Forum Audi 80