[All] Regeneracja zacisków - piszczenie hamulców
[All] Regeneracja zacisków - piszczenie hamulców
Powracam do tematu zacisków i piszczenia hamulców. Znalazłem coś takiego na necie:
http://forum.tuning.info.pl/viewtopic.p ... 0110092712
Mam dość już piszczenia hamulców. Dodam że przy starych jak i przy nowych klockach mam ten sam efekt piszczenia Co o tym sądzicie ?
http://forum.tuning.info.pl/viewtopic.p ... 0110092712
Mam dość już piszczenia hamulców. Dodam że przy starych jak i przy nowych klockach mam ten sam efekt piszczenia Co o tym sądzicie ?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
U mnie piszczą tylko przy hamowaniu i to zresztą nie zawsze. Można powiedzieć że to zależy od ich humoru.
Mam jeszcze jeden problem. Kiedyś podczas jazdy z lewego przedniego koła dobiegało mnie takie popiskiwanie. Stwierdziłem że to taka blaszka, która jest przy klockach rysowała mocowanie tarczy. Z tego co myślę to tak nie powinno być, nie wiem tylko co jest nie tak bo jeszcze tego nie rozbierałem. Na zdjęciu zaznaczyłem strzałką o którą blaszkę mi chodzi i gdzie robiła kreskę. Dodam też że właśnie to koło słabiej mi hamuje, chociaż układ jest odpowietrzony.
Mam jeszcze jeden problem. Kiedyś podczas jazdy z lewego przedniego koła dobiegało mnie takie popiskiwanie. Stwierdziłem że to taka blaszka, która jest przy klockach rysowała mocowanie tarczy. Z tego co myślę to tak nie powinno być, nie wiem tylko co jest nie tak bo jeszcze tego nie rozbierałem. Na zdjęciu zaznaczyłem strzałką o którą blaszkę mi chodzi i gdzie robiła kreskę. Dodam też że właśnie to koło słabiej mi hamuje, chociaż układ jest odpowietrzony.
Jeśli założysz na te samą stronę to powinno być git .OGr pisze:A tak wogóle to jak wyciągnę teraz klocki i wsadzę spowrotem to one znowu się będą docierać, czy układać ?
Ta blaszka to taka podkładka na klocek , Powinna siedzieć i sie nie ruszać na klocku . Jak Ci ona spada to lepiej ją wywal , żeby nie zachaczała o coś.Labiel pisze:Stwierdziłem że to taka blaszka, która jest przy klockach rysowała mocowanie tarczy.
mi też piszczało bez hamowania. rozkręciłem ten szajs, przeczyściłem śruby znajdujące sie pod gumkami ( tymi śrubami, co trzeba je trzymać kluczem 15.) Po tej operacji przestało mi piszczeć. Moim zdaniem piszczenie bez hamowania jest spowodowane nie odbijaniem klocków od tarczy. Pozdrawiam :mrgreen: :mrgreen: