Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[80 B4 1.9TDI 1Z] zegary zamiana

ODPOWIEDZ
rork68
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4 1.9TDI 1Z] zegary zamiana

Post autor: rork68 » 23 wrz 2007, 11:05

Witam

Mam pytanie i moje wątpliwości. Chce zakupić używane zegary na Allegro , powodem mego zakupu są niedziałający licznik kilometrów oraz sygnalizacja dźwiękowa włączonych świateł. Czy jest jakąś większa trudność z przełożeniem obrotomierza w miejsce zegara i czy licznik od benzynowego tez pasuje do TDI , chodzi o zegary VDO.

Dziękuję za odpowiedzi.

Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 23 wrz 2007, 12:41

Bezproblemowo powinno pasować. Będzie tylko większa skala ale będzie działać i wskazywać prawidłowo.

Awatar użytkownika
zserty
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: zserty » 23 wrz 2007, 13:43

Nie sądzę, aby te usterki kwalifikowały zegary do wymiany.
Nie działający licznik kilometrów, można naprawić. Podejrzewam, że wystarczy przelutować zimne luty. A co do bzyczka, to jego źródłem nie są zegary. (chyba)

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 23 wrz 2007, 16:32

zakładaj nowe, albo rób przeszczep samego prędkościomierza i MiniChecka, ale wcześniej możesz sprawdzić zimne luty prędkościomierza - może pomoże... inny powód niedziałającego licznika dystansu to uszkodzona zębatka... cieżko jest ja dostać...

a bzyczek to kwestia modułu MiniChecka, czyli tego czarnego z tyłu zegarów, co to jest na 3 śrubki przykręcany...

rork68
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rork68 » 23 wrz 2007, 19:25

Już tłumacze dlaczego jest ta decyzja . Jak kupiłem Niunie (świetne określenie dla auta) to licznik dziwnie pokazywał kontrolki i dałem do naprawy okazało sie ze kilka ścieżek jest przerwanych i zostały zmostkowane i podobno jest płytka pęknięta , dlatego chce kupić sprawny licznik nawet z zegarkiem od benzynowego i przełożyć obrotomierz w to miejsce co myślę nie powinno nastręczać trudności.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl