Witam
jako ze moje Audi zakupiłem sprowadzone z Włoch zastanawiam sie jaki ma płyn chłodzący, czy płyn tam stosowany nie zamarznie przy panujących u nas w zimie temperaturach ? jak moge sprawdzic jaki mam płyn ? jesli okaze sie ze musze wymienic to na jaki ile musze kupic i ile kosztuje ? gdzie sie spuszcza płyn w cabrio ?
[cabrio 2.0E] Płyn chłodzący
Denvi_, tak jak rozmawialiśmy... Jak będziesz w Krośnie, to podjedź do Polanki na ul. Decowskiego tam gdzie jest hurtownia olejów(tam jest najtaniej) i kup płyn Dynager - on jest bodajże do temp -37. Ściągnij osłonę pod silnikiem, odkręć dolny wąż przy chłodnicy i spuść płyn. Podłącz wąż, zalej płyn, odpowietrz układ i masz spokój. Zrobisz sobie to pod domem, a jak nie będziesz radził, to daj znać to podziałamy
Do mojego silnika ABT do całego układu wchodzi jakieś 5 litrów płynu, tak że za jakieś 50 zł masz wszystko zrobione.
Moim zdaniem nie ma sensu jeździć po warsztatach, sprawdzać jaki się ma płyn i jeszcze za to płacić po 15 zł. Tu za operację wymiany (czyt. zakup płynu) dasz ok 50 zł i masz nowy płyn, odpowietrzony układ i pewność na nadchodzące mrozy
Do mojego silnika ABT do całego układu wchodzi jakieś 5 litrów płynu, tak że za jakieś 50 zł masz wszystko zrobione.
Moim zdaniem nie ma sensu jeździć po warsztatach, sprawdzać jaki się ma płyn i jeszcze za to płacić po 15 zł. Tu za operację wymiany (czyt. zakup płynu) dasz ok 50 zł i masz nowy płyn, odpowietrzony układ i pewność na nadchodzące mrozy