Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 1.9 TDI] Problem z uszczelniaczem wybieraka wałka skrzyn

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
dudek2313
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1.9 TDI] Problem z uszczelniaczem wybieraka wałka skrzyn

Post autor: dudek2313 » 20 lis 2011, 13:17

Witam, już 2 krotnie mechanik wymieniał mi uszczelniacz wybieraka wałka przy skrzyni. powodem wymian był cieknący z tamtąd olej. pierwszy wybierak który wymienił włożył krzywo skosiło go i olej kapał, teraz drugi mechanik dał nowy simmering ( oryginalny z ASO) ale niestety olej dalej sączy się z pod wybieraka. Mechanik wciska mi że wałek jest już wyrobiony i w miejscu w którym styka sie z wybierakiem ma mniejsza sednice ( tyle że simmering ma sprężynkę która taki ewentualny luz powinna niwelować)
Znacie Panowie jakiś sposób skuteczny na wyeliminowanie tego przecieku? Bo 3go uszczelniacza chyba niema sensu dawać...

Awatar użytkownika
VW_parts
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [B4 1.9 TDI] Problem z uszczelniaczem wybieraka wałka sk

Post autor: VW_parts » 21 lis 2011, 17:49

dudek2313 pisze:Witam, już 2 krotnie mechanik wymieniał mi uszczelniacz wybieraka wałka przy skrzyni. powodem wymian był cieknący z tamtąd olej. pierwszy wybierak który wymienił włożył krzywo skosiło go i olej kapał, teraz drugi mechanik dał nowy simmering ( oryginalny z ASO) ale niestety olej dalej sączy się z pod wybieraka. Mechanik wciska mi że wałek jest już wyrobiony i w miejscu w którym styka sie z wybierakiem ma mniejsza sednice ( tyle że simmering ma sprężynkę która taki ewentualny luz powinna niwelować)
Znacie Panowie jakiś sposób skuteczny na wyeliminowanie tego przecieku? Bo 3go uszczelniacza chyba niema sensu dawać...
a duzo wylatuje na miesiac ?

dudek2313
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dudek2313 » 22 lis 2011, 17:27

nie są to duże ilości bo tak z 50ml może, ale spływa po katalizatorze prosto pod samochód i brudzi kostke, a po drugie nie lubie jak mi coś się z auta sączy;/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl