[All] Tarcze wiercone i nacinane
[All] Tarcze wiercone i nacinane
Warto zainwestować w coś takiego? Ciekaw jestem waszej opinii odnośnie producenta.
jak zły dzieł to przenieście
jak zły dzieł to przenieście
- karolas123
- Forum Audi 80
Kolego jesteś w błędzie jeżdizłem na tych tarczach 2 lata jakieś 60tkm,nic nie biło i nic nie popękało pomimo mojej ciężkiej nogi a mam troszkę pod maską jedyny minus tych tarcz to to że zimą w dziurki te nawiercane wpada brud i zapychają się co powoduje gorsze hamowanie i nierównomierne zużywanie się klocków co za tym idzie także tarcz,gdyby nie ten jedyny minus jeżdził bym dalej na nawiercanych i frezowanej mikodzie co do klocków trw to potwierdzam.karolas123 pisze:mikode która faluje i peka bo jest nacinana i wiercona.
- karolas123
- Forum Audi 80
Oczywiście, Tobie sie udało . Ale powaznie te tarcze sa kiepskie. Faluja i pekaja w słoneczko. Wiem bo mam kolege który to sprzedaje i mowił mi ile wraca. Byc moze w audi nie ma tego az na taka skale bo tarcza jest przystosowana do dosc niskiego klocka ale w BMW to nagminne. To ze masz troche pod maska nie znaczy, ze hamulce sie pokrzywia. Moge puscic dym z hamulcow albo i spalic je całkiem ale beda one idealnie proste, bo najpierw je rozgrzeje i pozniej schlodze, poza tym nie bede trzymał hamulca na zatrzymanym aucie i rozgrzanej tarczy. Prawda jest taka, że jesli ktos ma dobry nawyk do jazdy to na china tarczach bedzie jezdził długo ale jesli ktos ma złe nawyki to i textara i ate pokrzywi.
W przypadku tarcz firmy Mikoda w zastosowaniu do Audi eksploatacja przebiega bez zakłoceń. W przypadku tarcz Atę można się "naciąć" na podróbki, zapakowane w pudełka z których się ryż wysypuje.
Sam się raz dałem wrobić od tego czasu kupuje i montuje tylko tarcze Mikoda. W przypadku innych marek aut może być różnie, ale do audi śmiało polecam tą firmę.
Sam się raz dałem wrobić od tego czasu kupuje i montuje tylko tarcze Mikoda. W przypadku innych marek aut może być różnie, ale do audi śmiało polecam tą firmę.