Witam,
jako nowy użytkownik forum chciałbym powitać wszystkich serdecznie i przejść od razu do sprawy. Mam problem ze swoim audikiem, mianowicie podczas odpalania tak jak w temacie mam tylko jedną próbę odpalenia (sprzęgło, gaz w podłogę wtedy przekręcam kluczyk i zazwyczaj opala) . Jeżeli odpali to można nią jechać i jest wszystko ok. Jeżeli natomiast nie odpali za pierwszy razem to później mogę kręcić i pół godziny, zaskakuje ale całe auto rusza się na wszystkie strony, małe obroty silnika, brak reakcji na pedał gazu, po chwili auto gaśnie i tak w koło. Po odstaniu kilku(nastu) godzin znów mogę próbować z tą jedną szansą... Od razu powiem że wymieniłem: przewody, świece, kopułka i palec były wymieniane na koniec lata. Jedyne jeszcze zostało to pompa paliwa ale jest to dość spory wydatek i nie chcę wydawać kasy bez potrzeby. Może ktoś miał podobny problem i jest w stanie mi jakoś pomóc. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
ps. słyszałem że odłączenie akumulatora na 12h skutkuje zresetowaniem "komputera", więc tak zrobiłem i też nie pomogło.
[B3 PM] Problemy z odpaleniem (tylko jedna próba odpalenia)
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
No u mnie jest tak że jak jest zimny to obroty są między 2 a 3 tyś. Po rozgrzaniu działa "w miarę normalnie" małe wahania są ale to wydaje mi się normalne, bo cały czas na gazie chodziło auto, jak jeszcze jeździło... Sprawdzę ten czujnik i napiszę co i jak
Dziękuje za podpowiedź! Było tak jak mówiłeś czujnik Halla siadł, teraz pali na raz
Dziękuje za podpowiedź! Było tak jak mówiłeś czujnik Halla siadł, teraz pali na raz