[b3 quattro] brak podświetlenia sylwetki podwoźia
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Odkopuję temat.
Przeszperałem forum i ten wątek wydaje mi się najbardziej odpowiedni na mój problem.
IC69, takie pytanko mam.
Mam u siebie taki sam zanik podświetlenia Twojego awatara.
Gdzie nabyłeś takie żarówki i jakie są ich parametry?
Najgorzej że ja na lutowaniu w ogóle się nie znam ale tym będę się martwił jak zorganizuję sobie takie żarówki.
Może u was są jakieś sklepy elektryczne z takim czymś czy coś bo u mnie we wiosce zwanej Olsztynem to nawet nie wiem gdzie tego szukać (jest jeden sklep który odwiedzę jutro - ale poza nim to nawet nie wie, gdzie). Nie wiem też jakie parametry są tych żarówek.
To jest coś takiego? http://north.pl/karta/12v-0,04a-zarowka ... 97803.html
Przeszperałem forum i ten wątek wydaje mi się najbardziej odpowiedni na mój problem.
IC69, takie pytanko mam.
Mam u siebie taki sam zanik podświetlenia Twojego awatara.
Gdzie nabyłeś takie żarówki i jakie są ich parametry?
Najgorzej że ja na lutowaniu w ogóle się nie znam ale tym będę się martwił jak zorganizuję sobie takie żarówki.
Może u was są jakieś sklepy elektryczne z takim czymś czy coś bo u mnie we wiosce zwanej Olsztynem to nawet nie wiem gdzie tego szukać (jest jeden sklep który odwiedzę jutro - ale poza nim to nawet nie wie, gdzie). Nie wiem też jakie parametry są tych żarówek.
To jest coś takiego? http://north.pl/karta/12v-0,04a-zarowka ... 97803.html
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
No wygląda na odpowiednią, eSPe. Tylko ja te żarówki później wymieniłem na czerwone diody, aby ujednolicić to podświetlenie do reszty, ponieważ przy zastosowaniu żarówek, podświetlenie przycisku jest koloru bursztynowego.To jest coś takiego? http://north.pl/karta/12v...t1,5397803.html
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
IC69, no ja mam wszystko "jeszcze" w ori.
I przyznam szczerze tak patrzę i wszyscy czerwone czerwone. Czy nie być "innym" i nie zostawić sobie oryginału? Hehehe.
Najgorzej będzie teraz to przylutować bo 2 lewe ręce a do elektryki i takich rzeczy to już w ogóle. Nawet lutownicy nie mam. Ale może dam radę. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I przyznam szczerze tak patrzę i wszyscy czerwone czerwone. Czy nie być "innym" i nie zostawić sobie oryginału? Hehehe.
Najgorzej będzie teraz to przylutować bo 2 lewe ręce a do elektryki i takich rzeczy to już w ogóle. Nawet lutownicy nie mam. Ale może dam radę. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
To Twoje auto i będziesz sobie w nim robił, co będziesz chciał. :mrgreen: Mnie wnerwiał ten bursztyn, więc się go pozbyłem.eSPe pisze:Czy nie być "innym" i nie zostawić sobie oryginału?
Zawsze musi być kiedyś, ten pierwszy raz.eSPe pisze:Najgorzej będzie teraz to przylutować bo 2 lewe ręce a do elektryki i takich rzeczy to już w ogóle. Nawet lutownicy nie mam. Ale może dam radę.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No ja miałem zmienione na czerwone wszystkie w "srebrnym" i teraz jak wsiadłem to tak jakoś inaczej, fajnie, tak, tak ... seryjnie. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:IC69 pisze:Mnie wnerwiał ten bursztyn, więc się go pozbyłem.
No nic. Się zobaczy. A gdzieś kiedys ktoś jakieś te kapturki na te żarówki zakładał czerwone więc może jak mi się "odkręci" to sobie zmienię na czerwone.
Chociaż pewnie na żarówki DIFFa nie da się tych kapturków więc pewnie trzeba będzie znowu przelutować. No nic. Namyślę się jaki kolor robić to zabiorę się za tego Diffa żeby za miesiąc nie lutować znowu (tym razem na czerwono).
A diody jakie lutowałeś na to? Masz foto jak Diff wygląda "na czerwono"?
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt: