Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 80 Avant] kabelki nad sufitem

ODPOWIEDZ
Dawidof
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 80 Avant] kabelki nad sufitem

Post autor: Dawidof » 01 gru 2011, 17:43

Dziś zabrałem się za wymontowanie podsufitki w celu przyklejenia nowego materiału. Wszystko poszło gładko i szybko, ale znalazłem 2 rzeczy które mnie zaciekawiły.

1. na podsufitce nad pasażerem z przdu leżał obcięty kabel z wtyczką, która leżała niedaleko panelu szybra, a koniec kabla ten obciety znajdował się przy rączce pasażera..
oto fotka:

Obrazek

numer wtyczki jest identyczny jak na tej która jest od oświetlenia na środku, z tą różnicą że ta od oświetlenia ma wiadomo trzy piny a ta obcięta dwa. Czy może to być po dodatkowym oświetleniu w rączkach? Może ktoś to zdemontował i zapomniał wytargać jeden kabelek? Dodam, że nie mam żadnego gniazda gdzie mogłaby ona być wpięta.

2. przy kablach koło silnika szybra jest taki kabel zakończony złączką, też do niczego nie wpięty, na dodatek oba piny są zmostkowane i wygląda to na fabrykę, od czego to może być? foto poniżej:

Obrazek

pozdr. :-)

pawelk2002
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawelk2002 » 01 gru 2011, 18:03

To tak albo oświetlenie rączek albo oświetlenie lusterka w daszku przeciw słonecznym

Dawidof
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dawidof » 01 gru 2011, 18:07

ale daszek mam baz oswietlenia... chyba ze ktos zamienił daszek a kabel został :-/ ale to bardzo możliwe, w ogóle nie pomyslałem o podswietlanym daszku :-P

pawelk2002
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawelk2002 » 01 gru 2011, 18:11

Czasem w audi bywa tak że instalacja jest ale nie ma sprzętu często tak bywa jak ktoś nie ma halogenów a ma wtyczki nie oznacza to od razu dzwon po prostu taką instalacje założyli

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl