[ALL] Taszki - boczki home made;]
-
- Forum Audi 80
Ktoś by był na taschki
Witam kolega będzie mi robił popularne taschki do mojej audi i czy ktoś oprócz mnie chce takie taschki. Taschek będzie wykonany z płyty wiórowej o grubości 1,5cm po zamontowaniu taschka schowek w drzwiach będzie miał takie same wymiary czyli szerokość wysokość i głębokość no może być tam minimalna różnica. Koszt u niego to około 40-50zł za komplet bez obicia materiałem. Jeżeli ktoś był by chętny pisać na gg lub pw. Fota zapożyczona z neta aby pokazać o co chodzi
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
Nic nowego sie nie dzieje w tym temacie chyba.
Wiec moze sam sie za to zabiore.
Jesli klubowicze którzy robili wczesniej taschki mogli by podać przyblizone wymiary, lub uproszczony szkic z wymiarowaniem. Błyo by to bardzo pomocne na pewno nie tylko dla mnie.
Jesli klubowicze którzy robili wczesniej taschki mogli by podać przyblizone wymiary, lub uproszczony szkic z wymiarowaniem. Błyo by to bardzo pomocne na pewno nie tylko dla mnie.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, 19:30 przez d8vit, łącznie zmieniany 1 raz.
Po co Ci wymiary? Ściągasz tą plastikową kieszonkę z boczka, dodajesz wymiar głośnika i po problemie... Nie róbcie z tego jakiejś filozofii dalekiego wschodu... <lol>d8vit pisze:Nic nowego sie nie dzieje w tym temacie chyba.
Niewiem jak ty ale ja wole miec zrobiony wczesniej choc pogladowy projekt. Chodzi tu zwlaszcza o grubosc w miejscu montazu glosnika by jakos pokrywalo sie z boczkiem. Poza tym zmiezenie trzech moze czterech wymiarow nie jeat mega trudne. Kazda sugestia kogos kto robil wczesniej byla by mile widziana i na pewno pomocna by nie powielac bledow innych.
Wydaje mi sie ze to najodpowiedniejszy temat a takie informacje pomoga niejednemu.
Wydaje mi sie ze to najodpowiedniejszy temat a takie informacje pomoga niejednemu.
d8vit, nie zdejmiesz dokładnych wymiarów bo boczek tapicerki ma krzywiznę w miejscu w którym będzie głośnik. Ściągasz po prostu tą plastikową kieszonkę z boczka i odrysowujesz ją np na kartonie, do tego dokładasz głośnik i zapas na jego zamontowanie i masz już szablon zewnętrzny. Z dopasowaniem "zamknięcia" głośnika bawisz się na zasadzie prób i błędów na wyciętym już z mdf-u panelu aby dopasować go do krzywizny boczka - robisz np. odlew gipsowy, po czym przenosisz go na mdf i gotowe.
Przynajmniej ja tak robiłem...
Przynajmniej ja tak robiłem...
- Apocalipto
- Forum Audi 80
- Kontakt: