Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 2.0E 3A] brak mocy

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
ziko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 2.0E 3A] brak mocy

Post autor: ziko » 03 gru 2011, 17:19

Witam, od niedawna borykam się ze spadkiem mocy pomiędzy ~2800 a 4000 obrotów, powyżej 4 tyś auto jedzie normalnie. Dodam, że problem występuje zarówno na PB jak i na LPG. Po wymiganiu błędów wyskoczyło 2113 2341 2342 2343, błędy sprawdzałem po jeździe na Pb. Dziwi mnie błąd halla który jak odłączyłem to auto natychmiast zgasło, a wyczytałem, że tak właśnie powinno być jak czujnik halla niesprawny to auto wcale nie jedzie lub przerywa, a moje jedzie i nie przerywa ale jest słabe. Lambdy jeszcze nie sprawdziłem woltomierzem choć latem zeszłego roku ją wymieniłem na magneti marelli. Poza tym wszystkim mam wrażenie, że dużo pali Pb i wolne obroty falują 900 do 1000 obrotów. Dodatkowo zauważyłem płyn we wtyczce czujnika który znajduje się u dołu króćca głowicy wyjścia płynu do chłodnicy, u góry tego króćca znajduje się czujnik temperatury. Bardzo byłbym wdzięczny za jakąkolwiek pomoc.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 03 gru 2011, 18:32

ziko pisze:Dziwi mnie błąd halla który jak odłączyłem to auto natychmiast zgasło,
tym błędem bym się nie przejmował często występuje przy autach z lpg.
ziko pisze:Poza tym wszystkim mam wrażenie, że dużo pali Pb
2341 - Mieszanka paliwowa poza tolerancją
2342 - Sonda lambda
2343 - Spaliny za ubogie
pewnie stąd to duże spalanie.
Sprawdź sondę, ale musisz mieć dobry miernik bo tymi najtańszymi nie zawsze się da.

ziko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ziko » 03 gru 2011, 19:13

2341 - Mieszanka paliwowa poza tolerancją
2343 - Spaliny za ubogie
te dwa błędy miałem już rok temu jak się doczepili na stacji diagnostycznej, dlatego została wymieniona lambda(która nie wykazywała napięcia) ale auto wtedy miało normalną moc, jednak wtedy błąd halla nie występował a LPG już było założone kilka lat wcześniej

[ Dodano: 2011-12-06, 22:59 ]
a może ktoś podpowie jakie kable do świec kupić, bo troszke mi sie żarzą w ciemności ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl